Οι καταθέσεις που “καίνε” τη μαφία των λαϊκών


Καταθέσεις που έχουν στα χέρια τους τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Αστυνομίας “καίνε” τη σπείρα εκβιαστών που δραστηριοποιούνταν στις λαϊκές αγορές. Όπως δείχνουν οι διάλογοι που έρχονται στο φως, πρόεδρος σωματείου ο οποίος “έλεγχε” τις λαϊκές, επένδυε στον φόβο των εργαζομένων ότι θα “χάσουν τα καλά προνόμια”.

«Πριν από δύο χρόνια μας είπε ο πρόεδρος ότι πληρώνει τους σεκιούριτι. Εγώ προσωπικά κατέβαλα το ανώτερο ποσό, αμφιβάλλοντας όλα αυτά τα χρόνια για τον σκοπό τους, πλην όμως φοβόμουν ότι αν πάψω να πληρώνω, δεν θα έχω ίση μεταχείριση κατά τη διάρκεια της λαϊκής, εννοώντας ότι θα χάσω τα προνόμια του ανταγωνισμού. Προνόμια που είναι μεν νόμιμα, περνάνε όμως από το χέρι του προέδρου», αναφέρει ένας μάρτυρας στην κατάθεσή του, που φέρνει στο φως η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”.

Όπως γίνεται γνωστό, ο πρόεδρος του σωματείου, οδηγούσε Mercedes και οι σεκιούριτι που πλήρωναν οι υπάλληλοι στις λαϊκές αγορές δούλευαν για τον ίδιο!

«Όταν γίνουν οι αλλαγές πάγκων θα δεις που θα βρεθείς», είχε πει ακόμη ένα μέλος της οργάνωσης της «μαφίας των λαϊκών αγορών» σε έμπορο ο οποίος αρνήθηκε να καταβάλλει τα χρήματα που του ζητούσαν.

Επί πέντε συναπτά έτη οι αξιωματικοί της Ασφάλειας συγκέντρωναν στοιχεία ώστε να «δέσουν» όσο το δυνατόν περισσότερο την υπόθεση. Απαιτήθηκαν μεγάλες προσπάθειες για να κάμψουν τις αντιστάσεις αλλά και τον φόβο αρκετών ιδιοκτητών πάγκων, οι οποίοι δεν ήθελαν να καταθέσουν.

«Όποιος λοιπόν του αντιμιλήσει ή δεν δώσει τα ‘’μαύρα λεφτά’’ και του φέρει αντίρρηση, τον εκβιάζει ότι θα του φέρει το υπουργείο και με αυτόν τον τρόπο τους αναγκάζει να πληρώσουν. Όλοι φοβόμαστε και κάποιοι φοβούνται ακόμη να έρθουν στην Αστυνομία και να κάνουν καταγγελία. Αυτό γίνεται τουλάχιστον δέκα χρόνια και από φόβο πληρώναμε και κάποιοι πληρώνουν ακόμη», αναφέρεται σε ακόμη μία κατάθεση που βρίσκεται στη διάθεση της εφημερίδας.

Από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε ακόμη και «στήσιμο» των εκλογών σε σωματείο των ιδιοκτητών των λαϊκών αγορών.

«Τις τελευταίες μέρες ο… περνάει από τους πάγκους και ζητάει να υπογράψουν κάποιοι ότι δεν του έδιναν μαύρα λεφτά και ότι αυτά τα λεφτά τα έπαιρναν οι σεκιούριτι. Σε εμένα δεν έχει έρθει. Αυτά τα έχω ακούσει μόνο. Ακόμη θέλει να βάλεις όλους τους ιδιοκτήτες πάγκων, ή περίπου το 80% υποψήφιους για τις εκλογές με σκοπό να πετύχει να ξανά βγει πρόεδρος. Σε προηγούμενες εκλογές ο πρόεδρος είχε δώσει σημαδεμένα ψηφοδέλτια», αποκάλυψε στους αστυνομικούς ακόμη ένας εργαζόμενος σε λαϊκές αγορές. «Όσοι δεν ψήφισαν με κάποιο τρόπο αργότερα τιμωρήθηκαν. Τους έστειλαν ελεγκτές τους έκοψαν πρόστιμα. Εγώ από φόβο τον ψήφισα όλες τις φορές που ήταν υποψήφιος. Όποιος του έφερνε αντίρρηση, μετά είχε πόλεμο. Όποιος δεν έδινε τα μαύρα λεφτά του έστελνε τους ελεγκτές», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο ίδιος άνδρας στην κατάθεσή του, που βρίσκεται στα χέρια της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος