(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Εμπειρία το μάθημα φωτογραφίας άγριας φύσης με τον καταξιωμένο φωτογράφο Χρήστο Βλάχο

Μια εξαιρετική εμπειρία έζησαν όσοι συμμετείχαν στο μάθημα φωτογραφίας για την ορνιθοπανίδα, που πραγματοποιήθηκε από το φωτογράφο άγριας ζωής του Birding Greece, Χρήστο Βλάχο, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής έκθεσης φωτογραφίας «Αλυκή Αιγίου – Επαναπροσεγγίζοντας ένα πολύτιμο οικοσύστημα», που διοργανώνει η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στο Αίγιο από τις 5 έως τις 20 Απριλίου.

Το πρωί της Κυριακής 7 Απριλίου, ερασιτέχνες φωτογράφοι και μέλη του εργαστηρίου φωτογραφίας της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., βρέθηκαν στον υδροβιότοπο της Αλυκής και υπό την καθοδήγηση του φωτογράφου Χρήστου Βλάχου, ενημερώθηκαν για τις απαραίτητες τεχνικές για την φωτογραφία άγριας φύσης καθώς επίσης και για τους κατάλληλους τρόπους προσέγγισης για το κάθε είδος πουλιού. Ύστερα από τρίωρη περιήγηση γύρω από τον υγρότοπο, ακολούθησε επιστροφή στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου όπου φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφίας, στους χώρους της οποίας, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση και κατόπιν workshop.

Τα μυστικά γύρω από την φωτογραφία πουλιών καθώς και μια σειρά από φωτογραφίες και εμπειρίες, που είχε από τα ταξίδια του σε όλο τον κόσμο για παραπάνω από 30 χρόνια, μοιράστηκε με τους συμμετέχοντες του εργαστηρίου ο καταξιωμένος φωτογράφος και συνεργάτης του National Geographic, Χρήστος Βλάχος. Επιπλέον ο κ. Βλάχος τόνισε την μεγάλη οικολογική σημασία που έχει ο υδροβιότοπος της Αλυκής και έδωσε έμφαση στην περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών της περιοχής με επίκεντρο την προστατευόμενη ζώνη , για τη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης. Άλλη μια σημαντική παρατήρηση του κ. Βλάχου ήταν  η αναγνώριση του πλεονεκτήματος της εύκολης πρόσβασης στον υδροβιότοπο, με την εγγύτητά του από το κέντρο της πόλης αλλά και τα μεγάλα αστικά κέντρα. Το γεγονός αυτό, δίνει  τη δυνατότητα να επισκεφθούν την Αλυκή, παρατηρητές και φωτογράφοι πουλιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέροντας μια εναλλακτική πρόταση για τουρισμό στην περιοχή.

Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής έκθεσης φωτογραφίας πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές παρουσιάσεις και ξεναγήσεις σε σχολεία ενώ θα ανακοινωθούν σύντομα και επιπλέον παράλληλες δράσεις.