Φοιτητικές εκλογές: Άνοιξαν οι κάλπες – Στον «αέρα» ξανά η διαδικασία στην ΑΣΟΕΕ

Σήμερα διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές, με τις κάλπες να έχουν ανοίξει από τις 07:00 το πρωί και να κλείνουν στις 7 το απόγευμα.

Οι τυπικές διαδικασίες για την προετοιμασία των εκλογών έχουν ολοκληρωθεί και όλα είναι έτοιμα για σήμερα, με τη ΔΑΠ να διεκδικεί φέτος για 33η συνεχόμενη χρονιά την πανελλαδική πρωτιά.

Για άλλη μία χρονιά, «στον αέρα» είναι οι εκλογές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τις παρατάξεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΠΑΣΠ να επιρρίπτουν ευθύνες η μία στην άλλη για τις διπλές κάλπες.

Για να μπορέσει να συμμετάσχει κάποιος φοιτητής στις φοιτητικές εκλογές πρέπει να επιδείξει στην εφορευτική επιτροπή στο τμήμα στο οποίο έχει εγγραφεί τη φοιτητική του ταυτότητα και την αστυνομική του ταυτότητα ή το διαβατήριό του.

Στα περισσότερα πανεπιστημιακά τμήματα σύμφωνα με τον κανονισμό τους ορίζεται ότι κατά την ημέρα των εκλογών δεν διεξάγονται μαθήματα για να μπορέσουν οι φοιτητές να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ο γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τις φοιτητικές εκλογές 2019

«Η νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές θα είναι η πρώτη μεγάλη νίκη του ορθολογισμού, των ίσων ευκαιριών και της αξιοκρατίας, κόντρα στον λαϊκισμό. Και το σύνθημα αυτό της νίκης, θα το δώσουν οι φοιτητές. Καθημερινά διεκδικούμε ένα Πανεπιστήμιο σύγχρονο, απαγκιστρωμένο από ιδεοληψίες του παρελθόντος, όπου όλοι οι φοιτητές θα μπορούν να εκφράζονται και να δραστηριοποιούνται ελεύθερα», δηλώνει ο γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο www.foititikanea.gr.

Διεκδικούμε μεταρρυθμίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και καταθέτουμε προτάσεις για τη βελτιστοποίηση της, χωρίς να μας φοβίζει η η ανομία που επικρατεί. Οι φοιτητές όλης της χώρας προσερχόμενοι στις κάλπες των σχολών τους θα επιβραβεύσουν το όραμα, τις ιδέες και τις δράσεις. Καλή επιτυχία σε όλους!»