Έκλεψε προϊόντα 300 δολαρίων από κατάστημα ενώ προηγουμένως είχε αγοράσει νησί για 8 εκ. δολάρια

Πρωτοσέλιδο σε όλες τις εφημερίδες της πατρίδας του για τους λάθος λόγους κατάφερε να γίνει ένας εκατομμυριούχος από την Φλόριντα, ο οποίος κατηγορείται ότι έκλεψε προϊόντα αξίας 300 δολαρίων από τοπική επιχείρηση ηλεκτρονικών ειδών

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, ο Άντριου Λίπι -μεγιστάνας στον τομέα των ακινήτων και των κτηματομεσιτών- συνελήφθη έπειτα από καταγγελίες υπαλλήλων, ενώ όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια είχε διαπράξει τα αδικήματα που του καταλογίζονται.

Πιο αναλυτικά, ο Λίπι -η περιουσία του οποίου ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια δολάρια- κατηγορήθηκε για την κλοπή αρκετών λαμπτήρων LED αλλά και μίας μηχανής παραγωγής καφέ αξίας 55 δολαρίων.

Μάλιστα, ο Λίπι όχι μόνο αφαίρεσε τους λαμπτήρες χωρίς να πληρώσει το αντίτιμο, αλλά λίγο αργότερα επέστρεψε στο κατάστημα, ζητώντας να δώσει πίσω την καφετιέρα που είχε αγοράσει κανονικά και να λάβει πίσω το αντίτιμό της.

Όμως, ο τετραπέρατος μεσίτης αντί να επιστρέψει την καφετιέρα, στη θέση της είχε τοποθετήσει μία μπάλα μπάσκετ, γεγονός που έγινε αντιληπτό από τους εργαζόμενους, οι οποίοι και ειδοποίησαν τις αρχές, που με τη σειρά τους έφτασαν στα ίχνη του απατεώνα.

Το γεγονός, όμως, που προξένησε και την μεγαλύτερη εντύπωση τόσο στους δημοσιογράφους όσο και στους αστυνομικούς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, ήταν η αποκάλυψη ότι λίγες μόλις ημέρες πριν τη σύλληψή του, ο Λίπι είχε προχωρήσει στην αγορά ενός ιδιωτικού νησιού -ονόματι Thompson- έναντι του αστρονομικού ποσού των 8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ποιος ξέρει…;

Ίσως ο εκατομμυριούχος κτηματομεσίτης να έψαχνε τρόπους ώστε να μειώσει το κόστος του εξοπλισμού για την καινούργια του αγορά, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι κατάφερε να γίνει νούμερο 1 θέμα συζήτησης, όχι για το επιχειρηματικό του δαιμόνιο αλλά για την ροπή τους προς την παρανομία και την τσιγκουνιά του…

Πληροφορίες: bbc.com