Υπουργείο Δικαιοσύνης: Μαύρη προπαγάνδα το αφήγημα του χάους των φυλακών

advertisement

«Μαύρη προπαγάνδα» θεωρεί το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι είναι τα περί χάους στις φυλακές, παρά τις τελευταίες αποκαλύψεις για τη μαφία στον Κορυδαλλό.

Σε ανακοίνωση για τα επεισόδια που ξέσπασαν στις φυλακές Αυλώνα, το υπουργείο Δικαιοσύνης κάνει λόγο για αντιπαράθεση μεταξύ μερικών κρατουμένων, η οποία «έληξε σύντομα χωρίς τραυματισμό και αστυνομική παρέμβαση». Υπενθυμίζεται ότι στις φυλακές Αυλώνα οι κρατούμενοι επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο και κάποιοι πέταξαν καυτό λάδι σε άλλους, ενώ αρνούνταν να επιστρέψουν στα κελιά τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης:

Μια αντιπαράθεση μεταξύ μερικών κρατουμένων στο Κατάστημα Κράτησης Αυλώνα, η οποία έληξε σύντομα χωρίς κανένα τραυματισμό και χωρίς αστυνομική παρέμβαση, εμφανίστηκε σήμερα ως «πόλεμος» και ως «γενικευμένη εξέγερση»! Μάλιστα, κάποιοι εφηύραν μέχρι και «απειλή με μαχαίρι» στον Διευθυντή του Γυμνασίου-Λυκείου, κάτι που ο ίδιος ρητά διέψευσε.

Το αφήγημα του «χάους των φυλακών», που αναπαράγουν πολιτικοί και μιντιακοί κύκλοι, έχει πλέον γίνει μαύρη προπαγάνδα. Καλό είναι όσοι τρέφονται ή προσδοκούν οφέλη απ’ αυτήν να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους από την επανάληψή της.