ΠΑΤΡΑ: Συμμετοχή του ΔΙΕΚ στο Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα»

Οι σπουδαστές από τα τμήματα, Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, παραβρέθηκαν σήμερα στο νέο λιμένα Πατρών στο κτίριο Β1 στην εκδήλωση «Κερνάμε Ελλάδα» έτσι ώστε να ενημερώσουν τους επισκέπτες για το τι προσφέρει το Δημόσιο ΙΕΚ της Πάτρας στους σπουδαστές του, στην τουριστική βιομηχανία και στην κοινωνία γενικότερα. Οι σπουδαστές νιώθουν ενθουσιασμένοι διότι πέρα από τις δραστηριότητες που κάνουν στη Σχολή, τους δόθηκε η ευκαιρία να εκπροσωπήσουν το ΔΙΕΚ και να γνωρίσουν άτομα και προϊόντα από διαφορετικές περιφέρειες και καινούργιες γεύσεις οι οποίες μοσχοβολούν Ελλάδα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο κύριος Απόστολος Κατσιφάρας, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος δίνοντας ισχυρό μήνυμα συνεργασίας και στήριξης στα τοπικά προϊόντα και στην δημόσια τουριστική κατάρτιση. Ακολούθησε η κοπή της πίτας και η κοπή της κορδέλας για τα εγκαίνια της εκδήλωσης. «Τα παιδιά μας είναι αυτά που δεν μας έχουν αφήσει» τόνισε στην ομιλία του. Επίσης στο τέλος της ομιλίας του ανέφερε πως η γαστρονομία είναι πολιτισμός και πως η σχέση ειλικρίνειας είναι αυτή που μας δίνει δύναμη για την επόμενη μέρα και πως εάν δεν υποστηρίξουμε τα τοπικά μας προϊόντα θα έχουμε αποτύχει. Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κύριος Απόστολος Κατσιφάρας στο περίπτερο του ΔΙΕΚ Πάτρας παρουσία του Διευθυντή κύριου Κατσώνη Νικόλαου και του Α’ Υποδιευθυντή κύριου Γιωτόπουλου Γεώργιου δήλωσε πως η γνώση σε οδηγεί στο αύριο και η Επαγγελματική Κατάρτιση κυρίως στα δημόσια ΙΕΚ είναι ένα βήμα προς το αύριο για τη νεολαία, για την εργασία, για την κοινωνία, για την αξιοπρέπεια και «στηρίζουμε και στηρίζω πραγματικά τον δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης γιατί είναι μια απάντηση με δημόσια ευθύνη».

 

Εκλέρ με μους φέτας και χαμομήλι, τραγανό χωριάτικο φύλλο και ζελέ μαυροδάφνης ήταν το κέρασμα που προσέφερε το ΔΙΕΚ Πάτρας την πρώτη μέρα της εκδήλωσης “Κερνάμε Ελλάδα”. Το εκλέρ έλαβε την πρώτη θέση στον ημιτελικό της Πάτρας στον διαγωνισμό Éclair grec που διοργάνωσε η γαλλική πρεσβεία της Ελλάδας στα πλαίσια του Goût de France – Good France και έλαβε χώρα σε 4 πόλεις (Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Χανιά). Στον μεγάλο τελικό στην Αθήνα κατέλαβε την τέταρτη θέση στην Ελλάδα. Η χορηγία ήταν του ζαχαροπλαστείου “Desserts by Lazaros Politis”, Δοϊράνης 25 Πάτρα. Οι αφίσες και η εκτύπωση του διαφημιστικού υλικού ήταν μια χορηγία της εταιρείας printonline.com.gr, ενώ το διαφημιστικό έντυπο του ΔΙΕΚ Πάτρας φιλοτεχνήθηκε από την εταιρεία MM designed by Maria Miké.

 

Ο καταρτιζόμενος του τμήματος Δημοσιογραφίας, Συντακτών και Ρεπόρτερ του ΔΙΕΚ Πάτρας κ. Λάγκης Ανέστης κάλυψε δημοσιογραφικά το φεστιβάλ για λογαριασμό του ΔΙΕΚ.