Novartis: Έφτασε στη Βουλή η δικογραφία

Στην Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για την υπόθεση Novartis με το συνοδευτικό αίτημα της δικαιοσύνης για άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Ανδρέα Λοβέρδου.

Ο πολυσέλιδος φάκελος θα πρωτοκολληθεί και θα εκτυπωθεί προκειμένου να μοιραστούν αντίγραφα στα κοινοβουλευτικά κόμματα ώστε οι βουλευτές να λάβουν γνώση του περιεχομένου και των στοιχείων και να τοποθετηθούν στην σχετική ψηφοφορία που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.

Να σημειωθεί ότι το διαδικαστικό προβλέπει ότι η διαβίβαση της δικογραφίας πρέπει να ανακοινωθεί στην Ολομέλεια της Βουλής. Αυτό θα γίνει πιθανότατα την Πέμπτη και στην συνέχεια θα συνεδριάσει η επιτροπή Δεοντολογίας του κοινοβουλίου η οποία οφείλει να γνωμοδοτήσει προς την Ολομέλεια αν με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας πρέπει ή όχι να αρθεί η ασυλία του βουλευτή.

Ακολούθως θα συνεδριάσει η Ολομέλεια ώστε με ονομαστική φανερή ψηφοφορία θα λάβει την τελική της απόφαση. Πριν την ψηφοφορία μπορεί να διεξαχθεί συζήτηση με τοποθετήσεις είτε από τον κ. Λοβέρδο είτε από άλλο βουλευτή που επιθυμεί να μιλήσει.