(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: «Το φεγγάρι κάνει βόλτα»… σε ένα ίντερνετ καφέ – Σύγχρονες εικαστικές προσεγγίσεις των δημοτικών μας τραγουδιών

Το φεγγάρι έκανε βόλτα στις 27 Μαρτίου πάνω από τον πολυχώρο «Αίγλη» και φώτισε μια ξεχωριστή εκδήλωση παρουσίασης της θεματικής έκθεσης των παιδικών τμημάτων Εικαστικών Τεχνών του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών.

Ο δάσκαλος εικαστικών Αλέξης Φραγκούλης μαέστρος μιας εξαιρετικής «ορχήστρας» μικρών δημιουργών, παρουσίασε το δημοτικό τραγούδι με μια φρέσκια ματιά μέσα από σύγχρονες τεχνοτροπίες.

Σε μια εποχή που αυτά τα ακούσματα χαρακτηρίζονται «παλιά» και «βαρετά», οι μαθητές μας έκλεισαν το μάτι στο μοντέρνο και με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση παρουσίασαν ένα μοναδικό θέαμα.

Η γυναίκα αποχωρίστηκε τον άντρα της μέσα από μια μοντέρνα αλλά συγκινητική χορογραφία της Έφης Παναγιωτοπούλου, με την υπέροχη εκτέλεσή της από την Μαριαντίνα Τζαφέα.

Πουλιά πέταξαν, συναντήθηκαν με το φεγγάρι και μας ταξίδεψαν στο δρόμο της επιστροφής από την ξενιτιά παρέα με τα δέντρα και τα ζώα της ελληνικής φύσης.

Και το γεφύρι δεν γκρεμίστηκε….

Όλα αυτά συνδυασμένα με τα έργα των μικρών μας καλλιτεχνών, είχαν σαν αποτέλεσμα μια έκθεση που οι εικόνες «τραγουδούσαν» τις ιστορίες τους στα μάτια μας.

Ευχαριστούμε όλους όσους συνεργάστηκαν για αυτήν την έκθεση και την εκδήλωση παρουσίασής της.

Την Έφη Παναγιωτοπούλου για τη χορογραφία της, φτιαγμένη ειδικά για την εκδήλωση.

Την Μαριαντίνα Τζαφέα για την γεμάτη ευαισθησία εκτέλεση αυτής της χορογραφίας.

Την Λαμπρινή Παπαπροκοπίου για την κάλυψη της εκδήλωσης στη νοηματική γλώσσα.

Τον Νικηφόρο Σπίνο-N.S.Sound για την ηχητική κάλυψη.

Το Δήμο Πατρέων για την παραχώρηση του Πολυχώρου Πολιτισμού «Αίγλη».

Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την πολύτιμη βοήθειά της.

Κρατάμε το μεγαλύτερο ευχαριστώ για τους μαθητές μας, για ΟΛΑ όσα δημιουργούν.

Τέλος, για τον ΑΛΕΞΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ, τα λόγια περιττεύουν όταν το ταλέντο περισσεύει….

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!