(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Ομιλία του Δημάρχου Κ.Πελετίδης σε συγκέντρωση κατοίκων στις εργατικές κατοικίες Ταραμπούρα

O Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συνοδευόμενος από υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», επισκέφθηκε χτες Δευτέρα 8 Απριλίου και μίλησε σε συγκέντρωση κατοίκων στις εργατικές κατοικίες Ταραμπούρα.
Στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων:
«Για πολλά χρόνια ήμασταν μαζί, από το 1994 ήμουν γιατρός στην περιοχή. Συζητούσαμε από τότε για τα προβλήματα, λέγαμε τι πρέπει να κάνουμε. Αυτές οι περιοχές ήταν των εργαζομένων, των εργατών, λειτουργούσαν όλα τα εργοστάσια. Όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν για αυτούς που έχουν το χρήμα, όταν είδαν ότι μειώνονται τα κέρδη, πήγαν σε άλλα μέρη όπου θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν περισσότερο τους εργαζόμενους.
Όταν αναλάβαμε σαν Δημοτική Αρχή, λέγαμε ένα πράγμα, ότι στο κέντρο της προσοχής μας θα είναι οι ανάγκες των λαϊκών ανθρώπων. Βλέπουμε ότι αυτοί που κάνουν κουμάντο στην οικονομία, δεν έχουν στο νου τους αυτές τις ανάγκες. Δεν μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια, μπήκαμε μπροστά, πήγαμε πορείες και μέχρι την Αθήνα, για να σηκωθούμε εμείς και τα παιδιά μας όρθιοι.
Να δώσουμε ένα μήνυμα στους “σωτήρες”, που έρχονται να πουν ότι έχουν λύσεις. Είναι ακριβώς οι ίδιοι που οδήγησαν τη χώρα μας σε αυτό το σημείο. Τι εμπόδια έβαλαν για να κλείσουν τα εργοστάσια; Τι παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες πήραν για να υπάρχει σταθερή δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα; Τι πρωτοβουλίες πήραν και πότε διεκδίκησαν να έχουν προστασία και επίδομα ανεργίας οι άνεργοι και οι οικογένειές τους; Να μην χάνουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους από τους πλειστηριασμούς; Το μόνο που έκαναν ήταν να κατηγορούν την Δημοτική Αρχή και τους μαζικούς φορείς της πόλης ότι κάνουν «επαναστατική γυμναστική». Το μόνο που προτείνουν είναι να εκλιπαρούμε όλοι παρέα τους μεγαλοεπιχειρηματίες επενδυτές να μας συμπονέσουν. Η εργατική τάξη της Πάτρας, η νεολαία, τα λαϊκά στρώματα δικαιολογημένα εμπιστεύονται αυτή τη Δημοτική Αρχή, γιατί αγωνίζεται με συνέπεια για τα λαϊκά συμφέροντα.
Στην γειτονιά σας κατασκευάστηκε η οδός Ευβοίας, που ήταν σε κακή κατάσταση, συνεχίζουμε τις ασφαλτοστρώσεις σε όλη την Πάτρα. Το κάναμε με πολύ λιγότερα χρήματα στη διάθεσή μας από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και χωρίς νέα δάνεια, αντίθετα ξεπληρώνουμε όσα πήραν οι προηγούμενοι. Φτιάχνουμε τα σχολικά συγκροτήματα στην περιοχή σας αλλά και σε όλη την πόλη. Στις νότιες συνοικίες που ήταν πάντα απόμερα και αποκομμένες από την πρόσβαση στην παραλιακή ζώνη με ντε φάκτο ενέργειες φτιάξαμε το Νότιο Πάρκο για να υπάρχει διέξοδος, να μην είναι κλεισμένοι οι κάτοικοι μέσα στα σπίτια τους. Αυτά έγιναν κόντρα στις επιδιώξεις ορισμένων, να γίνουν φιλέτα και μπίζνες για τα συμφέροντα, όπως στα Σφαγεία. Οι παλιές σταφιδικές αποθήκες του ΑΣΟ θα έχουν πάλι ζωή, θα γίνει πολιτιστικός χώρος για τις νότιες συνοικίες. Το ίδιο και τα Σφαγεία, θα γίνει χώρος για το Καρναβάλι. Πήραμε μέτρα ανάσας για τον απλό κόσμο, μειώσαμε τα δημοτικά τέλη, οι λαϊκές οικογένειες δεν πληρώνουν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς. Κάναμε πολιτιστικές εκδηλώσεις και Καρναβάλι, εδώ στην γειτονιά, ο προσανατολισμός μας είναι οι συνοικίες να έχουν ζωή και όχι να είναι ησυχαστήρια.
Σε λιγότερο από δυο μήνες θα έχουμε εκλογές. Οι διάφοροι «σωτήρες» μυρίστηκαν ατελείωτο χρήμα, 200 εκατ. ευρώ, από τη δική μας προσπάθεια να εξασφαλίσουμε έργα, λένε ότι θα ενωθούν στο δεύτερο γύρο ενάντια στη Δημοτική Αρχή. Από την πρώτη Κυριακή να τους κόψουμε την όρεξη. Να μην επιστρέψουμε στα συμφέροντα να κάνουν κουμάντο στο Δημαρχείο. Ψηφίζουμε τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και επανεκλέγουμε τη σημερινή Δημοτική Αρχή για να συνεχιστεί το φιλολαϊκό έργο. Γιατί τιμήσαμε την εμπιστοσύνη που μας δείξατε, δεν είμαστε άνθρωποι της μιας μέρας, περπατούμε ανάμεσά σας. Ξεπερνάμε τις προκαταλήψεις πορευόμαστε ενωμένοι και στην κάλπη. Εμείς δεν θα είμαστε τα καλά παιδιά του συστήματος. Πρέπει ο πατραϊκός λαός να είναι δήμαρχος στην πόλη του. Εμείς φιλοδοξούμε να είμαστε το αποκούμπι για τους αδικημένους. Θα συνεχίζουμε να βάζουμε μπροστά τις λαϊκές ανάγκες.»