Έχουμε έτοιμο σχέδιο για ισόρροπη ανάπτυξη σε όλες τις συνοικίες – Πάτρα, δεν είναι μόνο το ιστορικό κέντρο…

Με αφορμή τα ποικιλόμορφα προβλήματα συνοικιών της Πάτρας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων και επικεφαλής της παράταξης “Πάτρα: Η δική μας πόλη”, Νίκος Τζανάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Το ότι … |Πάτρα δεν είναι μόνο το ιστορικό κέντρο| εμείς, όχι μόνο το γνωρίζουμε καλά, αλλά και το έχουμε αποδείξει με έργα, εδώ και πολλά χρόνια! Συγκεκριμένα, από την …παλιότερη εποχή που και οι σημερινοί πρώην Δήμοι συγκαταλέγονταν, όπως και τώρα ξανά, στα όρια του Δήμου Πατρέων. Το σύνθημά μας, που αποτελεί και την ονομασία της παράταξής μας, “Πάτρα: Η δική μας πόλη”, αντικατοπτρίζει έναν πολιτικό σχεδιασμό ανάπτυξης που αφορά κάθε σπιθαμή του μεγάλου αυτού Δήμου και έχει τα χαρακτηριστικά ισόρροπης εφαρμογής. Οι προτεραιότητες μπαίνουν με βάση τις ανάγκες και όχι με γεωγραφικά κριτήρια.

 

Το πρόγραμμά μας στοχεύει στο να μπει τέλος στην υποβάθμιση και την εγκατάλειψη συνοικιών ή στην κατά το δοκούν αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Από την εμπειρία μας ξέρουμε καλά, και ποια είναι τα προβλήματα και οι βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ανάγκες, αλλά και με ποιες παρεμβάσεις μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος: Να αναβαθμίσουμε την κάθε συνοικία ξεχωριστά βασιζόμενοι στην φυσιογνωμία της, αξιοποιώντας τα δικά της προτερήματα και πλεονεκτήματα.

 

Στον δικό μας σχεδιασμό έχουμε έτοιμο το πλάνο δράσεων και παρεμβάσεων, που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει: διανοίξεις, ολοκλήρωση και απόδοση στους κατοίκους κοινόχρηστων χώρων, βελτίωση του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος (που αδικαιολογήτως εξακολουθεί να ταλαιπωρεί και να εμφανίζεται έντονο επί χρόνια ανά συνοικία) και πολλά ακόμα που θα συμβάλουν στην κατεύθυνση κάθε συνοικία να αποτελεί χώρο ζωής και ανάσας για όλους τους Πατρινούς!

 

Σε συνδυασμό με την ανάδειξη της ιδιαιτερότητας κάθε περιοχής, μπορούμε να πετύχουμε αυτό που θα ωφελήσει στο σύνολό τους, τους Πατρινούς δημότες. Δηλαδή, την αύξηση επισκεψιμότητας από την μια περιοχή στην άλλη. Γεγονός που κατ’ επέκταση θα τονώσει και θα ενισχύσει την συνοικιακή αγορά η οποία παρά τις υπερπροσπάθειες των επαγγελματιών δυστυχώς στενάζει, αφενός λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης, αφετέρου όμως, και εξαιτίας της συνεχιζόμενης υποβάθμισης των περιοχών που τελούν υπό καθεστώς εγκατάλειψης.

 

Στην “Πάτρα: Η δική μας πόλη”, και ΞΕΡΟΥΜΕ, και ΜΠΟΡΟΥΜΕ να … ενώσουμε όλη την Πάτρα. Αναπτύσσοντάς την και αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής, με ίσους όρους για ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους της».