ΑΧΑΪΑ: Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγίου

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγίου «Γεώργιος Παναγόπουλος», γιορτάστηκε την Κυριακή 7 Απριλίου η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2/4) με καλεσμένη τη συγγραφέα – εκπαιδευτικό Αναστασία Ευσταθίου, η οποία μίλησε σε γονείς και παιδιά για τον υπέροχο κόσμο των βιβλίων.

Τη συγγραφέα προλόγισε η εκπαιδευτικός – Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Καμαρών Μαρία Σιταρά. Μετά την παρουσίαση ακολούθησε διαδραστικό παιχνίδι με τα παιδιά βασισμένο πάνω στους ήρωες των βιβλίων της κας Ευσταθίου, ενώ οι υπεύθυνοι της βιβλιοθήκης τους προσέφεραν λιχουδιές. Τα παιδιά απόλαυσαν το βιωματικό παιχνίδι με την συμμετοχή της κας Αναστασίας Ευσταθίου καθώς και της θεατρολόγου κας Άννας Γουρζή.
Παιδιά που άφησαν το αποτύπωμά τους στο Δέντρο της Αγάπης. Παιδιά που δανείστηκαν βιβλία από τη βιβλιοθήκη φεύγοντας…
Το παρών έδωσε και η χορωδία του Πατραϊκού Ωδείου – Παράρτημα Αιγίου με μαέστρο την Μαρία Πεττεμερίδου. Η εκδήλωση, που ήταν σε διοργάνωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός- Παιδεία- Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία» του Δήμου Αιγιαλείας, έκλεισε με χαρά και πολλά χαμόγελα!
Παραμυθένιο απόγευμα, στο χώρο της Βιβλιοθήκης, ο οποίος είχε μεταμορφωθεί σε βιβλιότοπο γεμάτο χαρωπά παιδιά μικρά και…μεγάλα, πολύχρωμες ζωγραφιές, όμορφα παραμύθια.