Βρετανία: 3 στους 4 άντρες πληρώνονται περισσότερο από τις γυναίκες

Τρεις στις τέσσερις εταιρείες στη Βρετανία δίνουν υψηλότερο μισθό στους άντρες που απασχολούν, έναντι των γυναικών, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που δημοσίευσε η Telegraph.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως, η βρετανική κυβέρνηση ψήφισε νόμο κατά τον οποίο όλες οι εταιρείες που απασχολούν τουλάχιστον 250 εργαζομένους, και έχουν γραφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο οφείλουν να δημοσιοποιούν τα στατιστικά τους στοιχεία σχετικά με το μισθολογικό χάσμα ανάμεσα στα φύλα.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, κατά την προηγούμενη χρονιά, το μισθολογικό χάσμα έχει συρρικνωθεί κατά 0,1% για να φτάσει στο 9,6%.

Πλέον, 10.444 εταιρείες μεταξύ των οποίων το BBC και η Barclays έχουν παρουσιάσει τα σχετικά στοιχεία και βρίσκονται προς δημόσιο σχολιασμό.

Από το σύνολο αυτών:

Οι 8.125 εταιρείες κατέβαλαν υψηλότερους μισθούς στους άντρες εργαζόμενους έναντι των γυναικών.
Οι 1.425 κατέβαλαν υψηλότερους μισθούς στις γυναίκες εργαζόμενες έναντι των αντρών.
Οι 895 δεν εμφάνισαν κανένα μισθολογικό χάσμα μεταξύ των εργαζομένων, ανεξαρτήτως φύλου.

Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά που οι εταιρείες αναγκάζονται να δημοσιεύσουν μισθολογικά στοιχεία και πλέον μπορεί κανείς να δει και τις αλλαγές που συντελούνται.

Χαρακτηριστικά, η Telegraph αναφέρει πως η Realise Futures CIC, η Newsquest Media Group και η New Millennia Payroll Services ήταν οι εταιρείες που σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση στο χάσμα των μισθών, μεταξύ των φύλων, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Οι εταιρείες με το μεγαλύτερο μισθολογικό χάσμα για το 2019 ήταν η Ash & Lacy Finishes, η Vida Healthcare και η Suffolk GP Federation CIC.

Να πούμε πως οι εταιρείες δεν κινδυνεύουν από κάποια νομική επίπτωση, λόγω των αποτελεσμάτων. Καθώς δημοσιοποιούνται μόνο προς δημόσιο σχολιασμό.

 

Πηγή: Insider.gr