ΠΑΤΡΑ: Στα Δικαστήρια και πάλι η Κουκουναριά της Αρόης – Έφεση από τον εισαγγελέα στην αθώωση Γεροπαναγιώτη – Στάμου

Στα δικαστήρια θα οδηγηθεί για μια ακόμη φορά η… κουκουναριά της Αρόης στην Πάτρα. Ο Εισαγγελέας άσκησε έφεση στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών που αθώωσε την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και τον Αντιδήμαρχο Έργων Παύλο Στάμο από την κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Η δίκη είχε γίνει στις αρχές Μαρτίου με τον Εισαγγελέα να προτείνει την ενοχή τους γιατί έπρεπε να εισάγουν το θέμα της κουκουναριάς στο Δημοτικό Συμβούλιο και να λάβουν μέτρα γιατί παρεμποδίζετο η διέλευση των οχημάτων λόγω της διόγκωσης της ρίζας του δένδρου. Την ευθύνη ανέλαβε ο δήμαρχος Πατρέων ως υπεύθυνος της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Η κουκουναριά της Αρόης πηγαίνει από δικαστήριο σε … δικαστήριο εδώ και 9 χρόνια. Το 2010 είχε υποβληθεί μήνυση από ιδιωτη σε βάρος του δήμου Πατρέων ύστερα από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στο σημείο εξαιτίας στης διόγκωσης της ρίζας του δένδρου. Το 2014 παρενέβη η Εισαγγελία Πατρών μετά το έγγραφο του Αστικού ΚΤΕΛ για τον κίνδυνο από την ανύψωση του οδοστρώματος και ακολούθησε η αυτεπάγγελτη δίωξη της Εισαγγελίας προς το δήμο Πατρέων.

*Με στοιχεία από εφημερίδα “Γνώμη”