ΠΑΤΡΑ: Για τους κατοίκους των Νότιων συνοικιών ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Παπαδημάτος

Πάνω στα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους των Νότιων συνοικιών της Πάτρας, τοποθετήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Παπαδημάτος.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παπαδημάτος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των εκπολιτιστικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής και απάντησε για μία σειρά από θέματα για τα οποία οι δημότες της Νότιας Πάτρας έχουν κατ’ εξακολούθηση θέσει προς συζήτηση και επίλυση.

Θέματα όπως η Υγεία, τα Σχολικά Συγκροτήματα, ο Αθλητισμός η Νεολαία και οι Παιδικές Χαρές η Καθημερινότητα και η Ποιότητα Ζωής των δημοτών, το δίκτυο ύδρευσης αποχέτευσης και ο Βιολογικός Καθαρισμός, ο Δημοτικός Φωτισμός το οδικό δίκτυο και τα μέσα μαζικής μεταφοράς το Θαλάσσιο μέτωπο, το μεταναστευτικό τα αδέσποτα ζώα κ.α. ήταν στην ημερήσια διάταξη της συζήτησης.

Ο κ. Παπαδημάτος υπογράμμισε ότι στο σύνολό τους τα ζητήματα που θέτουν οι εκπρόσωποι των δημοτών είναι δίκαια και πως χρειάζεται η νέα Δημοτική Αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές να δώσει άμεσες λύσεις για την αναβάθμιση ενός μεγάλου τμήματος της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παπαδημάτος ανέφερε πως πρέπει να λειτουργήσει σύστημα απόσμησης για τον Βιολογικό Καθαρισμό, ενώ θεώρησε ως επιβεβλημένη την επιτάυχνση των έργων για τη σύνδεσή του με το αποχετευτικό δίκτυο. Στο μεσοδιάστημα ο κ. Παπαδημάτος πρότεινε την μεσολάβηση του Δήμου για την εκμίσθωση βυτίων, έτσι ώστε να προκύπτει η λιγότερη δυνατή οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων.

Για το θέμα του αποτεφρωτηρίου ο κ. Παπαδημάτος αναγνώρισε πως υπάρχουν θέματα που συνδέονται άμεσα  με τις αντιδράσεις που έχουν κατά καιρούς καταγραφεί. Υπογράμμισε πως οι άνθρωποι έχουν ελεύθερη βούληση, κατά συνέπεια έχουν δικαίωμα να έχουν εκφράσουν  την επιθυμία τους για την μετά θάνατον ταφή ή την καύση τους, ωστόσο επεσήμανε ότι το αποτεφρωτήριο δεν μπορεί να κατασκευαστεί σε χώρο εντός του αστικού ιστού της πόλης, αλλά σε απομακρυσμένη περιοχή.

Για το μεταναστευτικό ο επικεφαλής της  παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» σημείωσε ότι θα ληφθούν πρωτοβουλίες από τον ίδιο, όπως η συνεργασία με τις συντεταγμένες Αρχές της Πολιτείας για την δραστική μείωση των ροών των μεταναστών που διαρκώς κατευθύνονται προς την Πάτρα, αλλά και την φύλαξη κτιρίων και την καθαριότητα της παραλιακής ζώνης τα οποία ως επί το πλείστον χρησιμοποιούνται από ομάδες μεταναστών ως προσωρινά καταλύματα. Τόνισε ωστόσο ότι όλες οι πρωτοβουλίες θα πρέπει, εκτός από το αποτέλεσμα, να συνδέονται άμεσα και με τον σεβασμό απέναντι στον άνθρωπο και τα δικαιώματά του.

Επίσης δεσμεύτηκε ότι η Παράταξή του και ο ίδιος ως Δημοτική Αρχή θα είναι αρωγοί στην εξεύρεση χώρων για την στέγαση των Εκπολιτιστικών Συλλόγων