Η Πολεοδόμηση της Ν. Πάτρας, προϋπόθεση για επιχειρηματική ανάπτυξη, αναβάθμιση ποιότητας ζωής και για την σύγχρονη πόλη που θέλουμε όλοι

Το κορυφαίο θέμα της Πάτρας που αφορά στην συνεχιζόμενη και ανεμπόδιστη καταστροφή της πόλης, είχε την ευκαιρία να θέσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων  Νίκος Τζανάκος στη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες για τα προβλήματα του Νοτίου Διαμερίσματος, μεταξύ υποψηφίων Δημάρχων, συμπεριλαμβανομένου και του επικεφαλής της παράταξης “Πάτρα: η δική μας πόλη”και 14 Συλλόγων της περιοχής.

 

Το συγκεκριμένο θέμα για το οποίο ο κ. Τζανάκος αγωνίζεται επί χρόνια, είναι η Πολεοδόμηση 750 στρεμμάτων της Νότιας Πάτρας, από το ύψος του πρώην εργοστασίου Λαδόπουλου μέχρι και την περιοχή της πρώην Pirelli, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της μεγάλης έκτασης της πρώην Πειραϊκής – Πατραϊκής.

 

 

Ο κ. Τζανάκος ανέφερε ότι η αναβάθμιση των Νοτίων συνοικιών της Πάτρας και κατ’ επέκταση όλης της πόλης, “περνά” μέσα από την πολεοδόμηση όλης της ανωτέρω περιοχής, κάτι που προβλέπεται & προτείνεται, και από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του 2011.

 

 

Η Πολεοδόμηση αυτής της περιοχής είναι είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον της πόλης και απολύτως αναγκαία για πολλούς λόγους:

 

  1. Αποτελεί το … σοβαρότερο αναπτυξιακό “όπλο” της Πάτρας αφού θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την προσέλκυση – εγκατάσταση επιχειρήσεων, άρα και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

 

  1. Θα απελευθερωθούν τεράστιες εκτάσεις, άνω των …300 στρεμμάτων (!), που θα διαμορφωθούν σε κοινόχρηστους χώρους αναψυχής, δηλαδή: πλατείες, παιδικές χαρές, πάρκα, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α.

 

  1. Θα επιλύσει το τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα που προκαλείται σε όλες τις Νότιες συνοικίες της Πάτρας

 

  1. Θα αποκτηθεί κάθετη οδική πρόσβαση προς την παραλιακή, δηλαδή προς τη θάλασσα

 

  1. Θα συντελέσει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε όλη αυτή την περιοχή, γεγονός που θα επηρεάσει θετικά την ποιότητα ζωής και σε ολόκληρη την υπόλοιπη πόλη

 

Πρόκειται σαφώς για ένα τμήμα της Πάτρας, το οποίο αντιστοιχεί σε μια …νέα πόλη που στην ουσία έχει μείνει “φυλακισμένη” να ασφικτιά μέσα στον πυκνοδομημένο και άναρχο πολεοδομικό ιστό της.

 

Όμως ο σωστός σχεδιασμός και η Πολεοδόμηση της περιοχής αυτής θα  εξασφαλίσει την αναβάθμιση της ποιοτικής ζωής και θα καταστήσει την περιοχή, ως το νέο μεγάλο αστικό κέντρο της Πάτρας με τεράστιες προοπτικές!

 

Με αφορμή όλα τα παραπάνω, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Νίκος Τζανάκος δήλωσε χαρακτηριστικά:

 

«Αν θέλουμε να αφήσουμε κάτι στις επόμενες γενιές, χωρίς να στρεφόμαστε στο εφήμερο και το πρόσκαιρο της μιας θητείας Δημάρχου, είμαστε υποχρεωμένοι να σταματήσουμε το “έγκλημα” που συντελείται σε βάρος της ίδιας της πόλης και των κατοίκων της και να σχεδιάσουμε την Πάτρα των επόμενων 50 τουλάχιστον ετών!

 

Οποιαδήποτε καθυστέρηση της Πολεοδόμησης της περιοχής αυτής συνεπάγεται άμεσους κινδύνους. Οι μεγαλο-ιδιοκτήτες εκτάσεων, όπως Ο.Λ.ΠΑ., αφενός προσπαθούν να αποφύγουν μια τέτοια Πολεοδόμηση, αφετέρου μέσω της κεντρικής εξουσίας επιδιώκουν παράλληλα να πετύχουν ειδικές ρυθμίσεις προς το δικό τους συμφέρον, με αποτέλεσμα να εγκλωβίσουν ακόμα περισσότερο αυτό το κομμάτι της πόλης.

 

Πρέπει όμως όλοι μας να αντιληφθούμε, ότι μεγαλύτερος εγκλωβισμός σημαίνει περισσότερη υποβάθμιση. Και στο βάθος των επόμενων δεκαετιών θα σημαίνει μηδενική ανάπτυξη, άρα και ακόμα λιγότερες προοπτικές για θέσεις εργασίας.

 

Στην παράταξη “Πάτρα: η δική μας πόλη”, και ΞΕΡΟΥΜΕ τα αληθινά προβλήματα της Πάτρας, και ΜΠΟΡΟΥΜΕ να εφαρμόσουμε το σχέδιο της πόλης του μέλλοντος».