ΑΧΑΪΑ: Βράβευση μαθήτριας του 1ου Γυμνασίου Αιγίου – στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019, στις 6.30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Πεντάγωνο-Παπάγου) η Απονομή Τιμητικών Διακρίσεων (βραβεία και έπαινοι) σε μαθητές/τριες Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος 2018-2019 της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.

Η υποδοχή των βραβευθέντων από τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών καθώς και των κριτικών επιτροπών ήταν φιλόξενη και ζεστή, ενώ η τελετή ήταν ωραία οργανωμένη, με ροή κι ενδιαφέρον. Το αμφιθέατρο ήταν γεμάτο από μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς από διάφορα σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου, επίσης βρίσκονταν εκεί και γονείς/συγγενείς των βραβευθέντων.

Στην εν λόγω τελετή παρέστησαν από το 1ο Γυμνάσιο Αιγίου η μαθήτρια Αναγνωστοπούλου Θεοδώρα, της Β΄ γυμνασίου, η οποία – σύμφωνα με τα αποτελέσματα-βραβεύτηκε με τον Α΄ έπαινο ποίησης για το ποίημά της με τίτλο “Ιδανικός ο κόσμος μας”, καθώς και η κ. Γαλανοπούλου Μαρία, φιλόλογος του σχολείου, η οποία επί σειρά ετών είναι η υπεύθυνη καθηγήτρια του 1ου Γυμνασίου για τους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και η οποία επίσης τιμήθηκε με διάκριση.

Τόσο η κ. Γαλανοπούλου Μ. όσο και οι διδάσκοντες στο 1ο Γυμνάσιο καθώς και ο διευθυντής, κ. Σταματόπουλος Βασίλειος συγχαίρουν θερμά τη μικρή δημιουργό Θεοδώρα για την προσπάθειά της και τη διάκρισή της και της εύχονται και εις ανώτερα. Επιπλέον συγχαίρουν και τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου που επίσης συμμετείχαν στο διαγωνισμό -και στα οποία θα επιδοθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής- ευχόμενοι κι άλλες συμμετοχές σε τέτοιους δημιουργικούς διαγωνισμούς.