ΠΑΤΡΑ: Το “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά στηρίζει ανεξάρτητες πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση των τοπικών ψηφοδελτίων

Το “σπιράλ” αποφάσισε πως δεν θα καταρτίσει δικούς του συνδυασμούς για τα τοπικά, κοινοτικά και διαμερισματικά συμβούλια. Ταυτόχρονα, καλεί τους δημότες να αναλάβουν πρωτοβουλίες συγκρότησης κοινών ψηφοδελτίων στη βάση των ειδικών τοπικών προβλημάτων τους. Αυτό αναφέρεται σε δήλωση του υποψηφίου δημάρχου Πέτρου Ψωμά, επικεφαλής του “σπιράλ”.
Η πλήρης δήλωση του Πέτρου Ψωμά έχει ως εξής:
«Το “σπιράλ” θα εμφανιστεί ενώπιον των δημοτών με πλήρη ψηφοδέλτια στο Δήμο Πατρέων και στις Δημοτικές Ενότητες των πρώην Δήμων Ρίου, Παραλίας, Βραχνεϊκων και Μεσσατίδας. Παράλληλα, επιλέξαμε να μην καταρτίσουμε “δικά” μας ψηφοδέλτια για τα τοπικά, κοινοτικά και διαμερισματικά συμβούλια.
Πιστεύουμε ότι γι’ αυτά τα συμβούλια η τεχνητή εισαγωγή παραταξιακών και κομματικών λογικών είναι βλαπτική. Τα επί μέρους τοπικά προβλήματα πρέπει να ενώνουν και όχι να χωρίζουν τους δημότες. Καλούμε τους συνδημότες να αναλάβουν πρωτοβουλίες συγκρότησης κοινών τοπικών ψηφοδελτίων, σε μια κίνηση με διπλό νόημα. Αφενός, θα σταλθεί ένα μήνυμα ενότητας και αφετέρου, θα υπάρξει η δυνατότητα να επιλεγούν οι πλέον δραστήριοι και ικανοί συμπολίτες ως εκπρόσωποι στις τοπικές τους υποθέσεις.
Σε κάθε περίπτωση το “σπιράλ” δηλώνει τη διάθεσή του να συνεργαστεί στενά με όλα τα συμβούλια που θα εκλεγούν αλλά και να συζητήσει μαζί τους για την αναβάθμιση του ρόλου τους».