(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ:Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία επισκέφθηκε τον δήμαρχο Κ.Πελετίδη

Τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, επισκέφθηκε χθες Σάββατο 6 Απρίλη, αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, που αριθμεί 97 εκατομμύρια μέλη, με επικεφαλής τον Έλληνα Πρόεδρο, Γιώργο Μαυρίκο, που χαρακτήρισε τον Κ. Πελετίδη «εμβληματικό Δήμαρχο που η επανεκλογή του στις 26 Μαΐου θα είναι για το καλό της εργατικής τάξης και του λαού της Πάτρας».
Τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ομοσπονδίας, συνόδευαν, η Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, Γιώτα Παναγοπούλου, ο Γραμματέας, Δημήτρης Αγγελόπουλος, ο Οργανωτικός Γραμματέας Σωτήρης Παρίσης και ο Ταμίας Βασίλης Βασιλείου.
Παρούσα στη συνάντηση, που έγινε σε πολύ θερμό κλίμα, ήταν από πλευράς Δημοτικής Αρχής, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.
Στην αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας, συμμετείχαν συνδικαλιστές από τη Νότια Αφρική, το Νεπάλ, τη Χιλή, το Περού, το Βιετνάμ και τη Γκαμπόν.
Ο Δήμαρχος, αφού τους καλωσόρισε στο Δημαρχείο αναφέρθηκε στους αγώνες της εργατικής τάξης, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι παράγουν τον πλούτο και αυτοί πρέπει να τον χαίρονται και να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους. Αυτό όμως δυστυχώς δεν γίνεται και γι αυτό ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί.Πάτρα:Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία στον Πελετίδη
Αναφέρθηκε στην Πάτρα και στους 35.000 ανέργους, αλλά και στους 100.000 που ζουν στα όρια της φτώχειας. «Σε αυτό το εχθρικό πλαίσιο αγωνιζόμαστε και προσπαθούμε να βγάλουμε το λαό της πόλης μας από το δρόμο της απελπισίας και της καταστροφής που τους οδηγεί το σύστημα που ευνοεί και υποστηρίζει τη συγκέντρωση του πλούτους σε όλο και λιγότερα χέρια. Δημιουργούν ενοχές στους εργαζόμενους, ότι αυτοί φταίνε για την κατάσταση που έχει οδηγηθεί η χώρα μας. Εμείς ως Δημοτική Αρχή, προσπαθήσαμε και πήραμε μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών. Όμως πέρα από αυτό, είμαστε χαρούμενοι, γιατί με την μεγάλη μας πορεία από την Πάτρα στην Αθήνα, με σύνθημα «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα», την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους, στείλαμε το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, ότι ο αγώνας είναι ο μόνος δρόμος διεκδίκησης και επιτυχίας. Αν η παγκόσμια εργατική τάξη ενωθεί σε ταξική κατεύθυνση και παλέψει για την ανατροπή όλων όσων κερδίζουν από τον ιδρώτα της, τότε μόνο θα έχουμε ένα καλύτερο μέλλον. Το δίκιο είναι με το μέρος του λαού. Ο λαός θα νικήσει και με αυτό το «μήνυμα» πορευόμαστε».

Η συνάντηση συνεχίστηκε με εμπειρίες των φιλοξενουμένων από τις χώρες τους και με ανταλλαγή δώρων.