Φεύγουν και αφήνουν πίσω τους μια χώρα παραδομένη στην ανομία

Οι μέρες τους είναι μετρημένες. Ό, τι κι αν κάνουν, όσο και να πάνε πίσω τις εκλογές, το τέλος τους είναι αναπόφευκτο.
Δυστυχώς, όμως, φεύγουν αφήνοντας παραδομένη τη χώρα στην ανομία, στη βία και στην αναρχία.
Η πρόσφατη επίθεση στα Εξάρχεια κατά αντρών του Λιμενικού και του εισαγγελέα που τους συνόδευε, ξεπερνά κάθε προηγούμενο.Έρχεται δε να αποδείξει για μια ακόμη φορά τη διασύνδεση του αντιεξουσιαστικού χώρου με τον υπόγειο και βρώμικο κόσμο των ναρκωτικών, κατ’ επέκταση με το οργανωμένο έγκλημα.
Παράλληλα, είναι σύνηθες το φαινόμενο ομάδες κουκουλοφόρων να επιτίθενται ανενόχλητοι σε αστυνομικούς και να καταστρέφουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία, εκφοβίζοντας τους πολίτες.
Και την ίδια ώρα, μέλη των αποκαλούμενων «συλλογικοτήτων», με πρώτα και καλύτερα αυτά του «Ρουβίκωνα», εισβάλλουν όπου και όποτε θέλουν, σε υπουργεία, σε δημόσιες υπηρεσίες, σε πρεσβείες, σε εφορίες, σε νοσοκομεία, ακόμη και στον προαύλιο χώρο της Βουλής, με μοναδικό στόχο να καταστρέψουν και να τρομοκρατήσουν, έχοντας μετατρέψει ταυτόχρονα πανεπιστήμια σε άντρο τους.
Η «απάντηση» των απερχόμενων κυβερνώντων έναντι αυτής της πρωτοφανούς έξαρσης της εγκληματικότητας, της βίας και της αναρχίας, που δεν είναι αποδεκτή σε καμία ευνομούμενη πολιτεία, είναι η σιωπηρή ανοχή τους, εφόσον δεν θέλουν να πειράξουν τα αγαπημένα τους παιδιά.
Οι δυσμενείς επιπτώσεις των μνημονίων που έφεραν στον ελληνικό λαό (αυτοί οι ίδιοι που διατυμπάνιζαν ότι θα τα καταργούσαν), που αντικατοπτρίζονται στη μεγάλη ανέχεια που δοκιμάζει ευρέα κοινωνικά στρώματα, καθώς και η ανασφάλεια στην κοινωνία που έχει εμπεδωθεί ως το αναμενόμενο αποτέλεσμα της ασυδοσίας που επικρατεί ακόμη και ως προς την τήρηση της στοιχειώδους νομιμότητας, σύντομα θα αποτελούν παρελθόν.
Όπως όλες οι δημοσκοπήσεις προεξοφλούν, η Νέα Δημοκρατία είναι πλέον κυβέρνηση εν αναμονή, δοθέντος ότι περιμένει απλώς τη λαϊκή εντολή για να ανορθώσει με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη την Ελλάδα και να την κάνει αυτή που αξίζουμε πραγματικά να έχουμε: Εθνικά υπερήφανη, δημιουργική, παραγωγική, μακριά από παρωχημένες ιδεοληψίες και παθογένειες του παρελθόντος.
Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από την επιβεβλημένη οικονομική ανάταξη της χώρας, προτεραιότητα της θα είναι η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας, έτσι ώστε οι γειτονιές να δοθούν και πάλι στους πολίτες και η Ελληνική Αστυνομία να αφεθεί ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της.

Του Θανάση Νταβλούρου