Νέα αποκάλυψη: Γ.Γ. Διαφθοράς και ταυτόχρονα… δικηγόρος σε υποθέσεις του Αρτεμίου

Βαρέλι δίχως πάτο μοιάζει η υπόθεση Πετσίτη, καθώς τα στοιχεία που έρχονται σχεδόν καθημερινά στο φως της δημοσιότητας περιπλέκουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα, εγείροντας νέα πιεστικά ερωτήματα για το δίκτυο των προσώπων που εμπλέκεται.

Πλέον οι «συμπτώσεις» είναι τόσες πολλές που μοιάζει αδύνατο να είναι όντως συμπτώσεις. Άλλο ένα πρόσωπο που βρίσκεται στον πυρήνα της κυβερνητικής εξουσίας, και μάλιστα σε νευραλγικό πόστο για την καταπολέμηση της… διαφθοράς (!), εμφανίζεται να είχε σχέσεις με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου παράλληλα με την υπηρεσία της στην κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, πρόκειται για τη Νατάσα Ξεπαπαδέα, η οποία διορίστηκε -με απόφαση του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου- από τις 10 Ιουνίου 2015 διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στη συνέχεια έγινε ειδική συνεργάτης του ιδίου για θέματα διαφθοράς, και τον Απρίλιο του 2018 προήχθη σε γενική γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Ωστόσο, όλα αυτά τα χρόνια εμφανίζεται παράλληλα ως πληρεξούσια δικηγόρος της κυπριακής εταιρείας Hi-Med Solutions Ltd, με έδρα τα γραφεία του Αρτεμίου στη Λευκωσία.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Αρτεμίου είναι ο δικηγόρος τον οποίο αρχικά μάθαμε για το ταξίδι που είχε κάνει στη Βενεζουέλα συνοδεύοντας τον Νίκο Παππά, και στη συνέχεια για την σχέση του με τον Μανώλη Πετσίτη, ο οποίος εκπροσωπεί νομικά στην Ελλάδα τους δικηγόρους-συνεταίρους του Αρτεμίου.
Σήμερα, το γραφείο του Αρτεμίου βρίσκεται στο στόχαστρο των κυπριακών αρχών, καθώς οι εταιρείες που διαχειρίζεται με τους συνεταίρους του Λάμπρο Πιερή και Σωτηράκη Παναγιώτου, εμπλέκονται σε εμβάσματα που τροφοδοτούσαν, μεταξύ άλλων, και τον τραπεζικό λογαριασμό του «Μανόλο του Παππά».
 Οι μεταφορές χρημάτων προς τους λογαριασμούς του Μανώλη Πετσίτη, ελέγχονται εδώ και εβδομάδες από την Κυπριακή Αρχή καταπολέμησης του μαύρου χρήματος, ενώ οι δύο δικηγόροι φέρονται να είχαν επαγγελματικές σχέσεις και με τον υπόδικο Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Κρατική λειτουργός κατά του… ελληνικού δημοσίου

Καταρχήν είναι απορίας άξιον πώς είναι πώς είναι δυνατόν η γενική γραμματέας Διαφθοράς να δραστηριοποιείται σε υποθέσεις δικηγορικών γραφείων που ασχολούνται με off shore εταιρείες. Είναι γνωστό τοις πάσι, άλλωστε, πως το όνομα του Αρτεμίου ήταν μεταξύ των πρώτων που διέρρευσαν από τα Panama Papers.

Ένα από τα πιο εξωφρενικά των παράλληλων δραστηριοτήτων της κ. Ξεπαπαδέα είναι η εμπλοκή της σε μια παράξενη υπόθεση αντιδικίας κυπριακής εταιρείας ιατρικών μηχανημάτων με το ελληνικό δημόσιο το 2018. Μετά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Επαρχιακό Δικαστήριο της Λευκωσίας, ο Αρτεμίου εξουσιοδότησε την κ. Ξεπαπαδέα, η οποία τότε ήταν ειδική σύμβουλος του Δ. Παπαγγελόπουλου στο υπουργείο Δικαιοσύνης, να προχωρήσει σε κατάσχεση από το Ελληνικό Δημόσιο…