Φώφη Γεννηματά: Όχι άλλο το τιμόνι δεξιά

Το στίγμα και την εκλογική στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής αποσαφηνίζει με συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών» η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι το δίλημμα των εκλογών είναι: ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια.

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας για αυτό ισχυρό Κίνημα Αλλαγής στις Ευρωεκλογές οδηγεί στη μεγάλη πολιτική ανατροπή» επισημαίνει η πρόεδρος του κινήματος.

Για την επομένη ημέρα των εκλογών και το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «μπορεί να σχηματισθεί κυβέρνηση της ευρύτερης δυνατής κοινοβουλευτικής στήριξης με αυξημένο κύρος και αξιοπιστία», σημειώνοντας πως «στην περίπτωση της μη αυτοδύναμης πλειοψηφίας μια τέτοια εξέλιξη δεν είναι δυνατή παρά μόνον αν πάρουμε εμείς στα χέρια μας διερευνητική εντολή».

Όπως εξηγεί το ΚΙΝ.ΑΛ. θα προτείνει «με απόλυτη συναίσθηση ευθύνης προγραμματική συμφωνία με βάση το σχέδιο Ελλάδα. Έτσι έχει νόημα η δική μας συμμετοχή» και δεν θα εγλωβιστεί στη συνδιαχείριση καταστάσεων που θα οδηγήσουν στη συνέχιση των συντηρητικών πολιτικών και σε νέα αδιέξοδα και νέα κρίση στην χώρα. Το πλαίσιο μας είναι ξεκάθαρο.

Ασκεί δε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, που όπως λέει « τη συγκυβέρνηση με την ακροδεξιά και τη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί αποκόπηκε από τις προοδευτικές δυνάμεις. Χτυπά τη μεσαία τάξη, φτωχοποιεί τον ελληνικό λαό. Δεν υπάρχει πραγματική προοδευτική συμμαχία με γυρολόγους, ακροδεξιούς και δεξιούς. Είναι στάχτη στα μάτια. Είναι μια νέα κοροϊδία του κ.Τσίπρα που όταν στριμώχνεται προσπαθεί να παρουσιαστεί ως κάποιος άλλος. Με αυτές τις πρακτικές διχάζει τον λαό και ιδιαίτερα τους προοδευτικούς πολίτες που είναι πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία».

Επικρίνει και τη Ν.Δ., αναφέροντας ότι δεν χρειάζεται «άλλο πια το τιμόνι δεξιά για τη χώρα. Δεν είναι λύση η επιστροφή της δεξιάς που οδήγησε με την πολιτική της το 2004- 2009 στα όρια της χρεωκοπίας. Δεν χρειαζόμαστε “ρετρό” κυβερνήσεις, επιστροφή στο χθες, κοιτάμε προς το μέλλον».

Σημειώνει επίσης ότι Η ΝΔ και με τον κ. Μητσοτάκη παραμένει βαθιά συντηρητική, παρά την επίμονη προσπάθεια να εμφανιστεί με μεταρρυθμιστικό πρόσωπο.