Ποιο το μέλλον του Τμήματος Οπτικής – Οπτομετρίας του ΤΕΙ Αιγίου;

Συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με το μέλλον του Τμήματος Οπτικής – Οπτομετρίας του ΤΕΙ Αιγίου ζητά από τον Υπουργό Παιδείας ο βουλευτής Αχαΐας και Αν. Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας.
Όσον αφορά στο Παράρτημα Αιγίου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, κανένας δε γνωρίζει υπό ποια μορφή και ποιο καθεστώς θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα Τμήματα Φυσικοθεραπείας και Οπτικής – Οπτομετρίας καθώς και εάν θα εξακολουθήσουν να έχουν έδρα στο Αίγιο. Επιπλέον, είναι ανάστατοι και οι φοιτητές που τονίζουν ότι το σχέδιο προχωρά σε νέες καταργήσεις ΤΕΙ και συγχωνεύσεις με ΑΕΙ, χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη σωστή λειτουργία ενός ακαδημαϊκού τμήματος και – το κυριότερο – χωρίς τη μέριμνα για τα επαγγελματικά δικαιώματα κυρίως του οπτομέτρη. Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός ποιο είναι επακριβώς το σχέδιό του σχετικά με τη συγχώνευση και με βάση ποια κριτήρια αυτό υλοποιείται.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:
Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων
Θέμα: Ποιο το μέλλον του Τμήματος Οπτικής – Οπτομετρίας του ΤΕΙ Αιγίου;

Ερωτηματικά εγείρονται από το νέο σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Ειδικά όσον αφορά στο Παράρτημα Αιγίου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, κανένας δε γνωρίζει υπό ποια μορφή και ποιο καθεστώς θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα Τμήματα Φυσικοθεραπείας και Οπτικής – Οπτομετρίας καθώς και εάν θα εξακολουθήσουν να έχουν έδρα στο Αίγιο.
Συγκεκριμένα, στο νέο σχέδιο αναφέρεται ότι θα λειτουργούν δύο σχολές στο Αίγιο, οι οποίες όμως δεν αναγράφονται στον πίνακα με τις σχολές και τα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών. Επίσης, υπάρχει το ενδεχόμενο το Τμήμα Οπτικής – Οπτομετρίας να συγχωνευτεί στον κλάδο θετικών επιστημών – κάτι που δε συνάδει με τη φύση του αφού ανήκει στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας.
Επιπλέον, είναι ανάστατοι και οι φοιτητές που τονίζουν ότι το σχέδιο προχωρά σε νέες καταργήσεις ΤΕΙ και συγχωνεύσεις με ΑΕΙ, χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη σωστή λειτουργία ενός ακαδημαϊκού τμήματος και – το κυριότερο – χωρίς τη μέριμνα για τα επαγγελματικά δικαιώματα κυρίως του οπτομέτρη.
Κατόπιν τούτου ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Ποιο είναι επακριβώς το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τη συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών; Ποια θα είναι τα δύο τμήματα που θα λειτουργούν στο Αίγιο και δεν αναγράφονται στον πίνακα με τις σχολές και τα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών;
2. Με βάση ποια κριτήρια το Τμήμα Οπτικής – Οπτομετρίας θα συγχωνευτεί στον κλάδο θετικών επιστημών – κάτι που δε συνάδει με τη φύση του αφού ανήκει στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας;
3. Υπάρχει μέριμνα για τα επαγγελματικά δικαιώματα του οπτομέτρη; Εάν ναι, ποια είναι αυτή; Εάν όχι, για ποιο λόγο;

Ο ερωτών βουλευτής

Ιάσονας Φωτήλας
Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας

1 Comment on "Ποιο το μέλλον του Τμήματος Οπτικής – Οπτομετρίας του ΤΕΙ Αιγίου;"

  1. ΟΥΡΑΝΙΑ ΓΡΥΛΛΗ | 7 Απριλίου, 2019 at 19:15 |

    ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ . ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΠΤΙΚΗΣ-ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΑΣ ΑΙΓΙΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΣΑΧΘΗΣΑΝ Σ’ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΣΤΑ ΕΠΕΓΓΕΛΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΗΝΙΩΝ. ΠΩΣ ΤΩΡΑ ΑΛΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΣΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ.ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ. ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΒΗΣΕΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ.ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΙΦΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΤΟΥΣ.ΘΑ ΘΕΛΑΜΑΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΟΠΤΙΚΗ-ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΑ ΤΕΕΙ ΑΙΓΙΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ..

    ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ ΙΑΣΩΝΑ ΕΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΚΙΟ.ΟΛΟΙ

Comments are closed.