(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Τα αισιόδοξα μηνύματα της “Φλόγας” – Εκδήλωση με ηχηρά μηνύματα για το πραγματικό νόημα της ζωής

Μία συγκλονιστική εκδήλωση με ηχηρά μηνύματα για το πραγματικό νόημα της ζωής, την αλληλεγγύη και την αγάπη παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 1η Απριλίου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο.

Η σκηνή του φιλόξενου χώρου του Συνεδριακού γέμισε από 22 Πατρινόπουλα που βγήκαν νικητές στη μάχη με τον καρκίνο. Τα παιδιά της «Φλόγας» Πάτρας ήταν εκεί για να τιμήσουν κάποια άλλα παιδιά. Τους μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και γυμνασίων της Αχαΐας που στέκονται δίπλα τους και ως πρεσβευτές της «ΦΛΟΓΑΣ» πείθουν την κοινωνία ότι όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας.

Άλλωστε αυτή ήταν και η βασική επισήμανση που έκανε μέσω της ομιλίας της η Διευθύντρια του Ογκολογικού Τμήματος Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Μαργαρίτα Μπάκα. Όπως ανέφερε το 95% των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο θεραπεύονται.Το 95% των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο θεραπεύονται-Τα αισιόδοξα μηνύματα της "Φλόγας" Πατρών Όσα ανέφερε σε εκδήλωση η Διευθύντρια του Ογκολογικού Τμήματος Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

Αυτό όμως προϋποθέτει ένα οργανωμένο σύστημα υγείας που θα εξασφαλίζει την έγκαιρη διάγνωση και την κατάλληλη θεραπεία. Σε αυτό έρχεται η συμβάλλει η «Φλόγα» όπως πρόσθεσε η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Τρυφωνίδη. Μέχρι σήμερα, ο Σύλλογος έχει προμηθεύσει στα παιδιατρικά νοσοκομεία των Αθηνών, όλο τον απαιτούμενο τεχνολογικό εξοπλισμό για τη διάγνωση και τη θεραπεία των παιδιών που ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Πληρώνει μισθοδοσίες γιατρών και άλλου προσωπικού και στηρίζει τις οικογένειες μέσω της λειτουργίας των τεσσάρων ξενώνων της όπου φιλοξενούνται δωρεάν τα παιδιά με τις οικογένειές τους για το πολύμηνο διάστημα που διαρκεί η θεραπεία τους.

Όλο αυτό το έργο οφείλεται στην κοινωνία που γνωρίζει το έργο της «Φλόγας» και φροντίζει να το στηρίζει. Ενδεικτικό παράδειγμα οι μαθητικές κοινότητες της Αχαΐας. Πέραν των άλλων κάθε χρόνο διοργανώνουν το υπαίθριο Χριστουγεννιάτικο παζάρι στη Ρήγα Φεραίου. Μία σημαντική δράση που εκπαιδεύει τους μαθητές στην αλληλεγγύη, ευαισθητοποιεί την κοινωνία και γεμίζει τον κουμπαρά της «ΦΛΟΓΑΣ» με χιλιάδες ευρώ.

Αυτές τις σχολικές κοινότητες βράβευσε χθες το τοπικό παράρτημα του Συλλόγου με τη στήριξη και τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα Νηπιαγωγεία:3 Ειδικό, 2ο, 7ο, 8ο, 10ο, 12ο, 15ο, 32ο, 38ο, 59ο, 66ο,Πειραματικό Πανεπιστημίου Πατρών, 1ο Οβρυάς, Μιντιλογλίου,1ο Παραλίας , 4ο Παραλίας, Λουσικών, Τέμενης Αιγίου, Βρεφονηπιακός Σταθμός- Ιδ. Νηπιαγωγείο «Το Ρόδι», Ιδ. Νηπιαγωγείο «Μικρό Γυρί», Παιδικός Σταθμός -Ιδ. Νηπιαγωγείο «Ηλιοχώρα».

Τα Δημοτικά Σχολεία: 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 6ο, 8ο, 9ο, 10ο, 11ο, 12ο, 15ο, 16ο, 17ο,18ο,20ο, 23ο, 25ο, 26ο, 29ο, 32ο, 33ο, 35ο, 40ο, 41ο, 43ο, 44ο, 48ο, 49ο, 52ο ,55ο, 56ο, 59ο, 60ο, 61ο, 64, Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων, 2/θέσιο και 8/θέσιο Πειραματικό Πανεπιστημίου Πατρών, Δημοτικό Αγίου Βασιλείου, Δημοτικό Βραχναιίκων, Δημοτικό Κάτω Καστριτσίου, 1ο Οβρυάς, 1ο Παραλίας, Ρίου, Τέμενης Αιγίου.

Γυμνάσια: 9ο και 13ο Πατρών.

Εκπολιτιστικός Σύλλογος: «Ρυθμός – Κίνηση».

Επίσης βραβεύτηκε η υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Άρτεμις Παπακωνσταντινοπούλου η οποία επί έξι συνεχή χρόνια είναι επικεφαλής της δράσης. Επίσης η πρόεδρος της «ΦΛΟΓΑΣ» μαζί με την εκπρόσωπο του τοπικού παραρτήματος Τασία Παπαϊωάννου έδωσαν στον βοηθό περιφερειάρχη Αντώνη Χαροκόπο έναν πίνακα ζωγραφικής, έργο των παιδιών που φιλοξενούνται στους ξενώνες.

Το έργο της «Φλόγας» εξήραν ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και ο Περιφερειακός Διευθυντής της Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος υποσχόμενοι ότι θα συνεχίσουν να είναι δίπλα στα παιδιά με καρκίνο.

Στο προεδρείο της Εκδήλωση ήταν ο κ. Χαροκόπος μαζί με την Διευθύντρια ΕΣΥ της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΓΝΠ Αφροδίτη Γκινοπούλου ενώ την συντόνιζε η δημοσιογράφος και εθελόντρια της «Φλόγας» Μαρίνα Ριζογιάννη.

Μουσικά έντυσε την εκδήλωση το εξαιρετικό σύνολο Μουσικής Δημιουργίας «Ευήκοον Μέλος».

Συντελεστές: Γεωργιάδης Γεώργιος (Μαντολίνο Α), Πέττα Σάνη (Μαντολίνο Β), Παντελής Βασίλης (Κιθάρα), Kαραπετιάν Βιλέν(Κοντραμπάσο), Χριστόπουλος Κωνσταντίνος & Γεωργιάδης Χαράλαμπος (Κρουστά), Δέσποινα Κριμπά (Τραγούδι).

Το τοπικό Παράρτημα της «Φλόγας» ευχαριστεί δημοσίως την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για την άψογη συνεργασία, τους ανθρώπους του Συνεδριακού Κέντρου που πρόσφεραν απλόχερα τη βοήθειά τους στην υλοποίηση της εκδήλωσης, τον ΕΕΣ για την παρουσία του, όλους όσους παραβρέθηκαν και την εκπαιδευτική κοινότητα του νομού που με την ενεργό συμμετοχή της συμβάλλει να παραμένει αναμμένη η «ΦΛΟΓΑ» της ελπίδας για όλα τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.