Βραζιλία: Ληστές θα ανατίναζαν ATM – 11 νεκροί από πυρά της αστυνομίας

Σκηνές από «Άγρια Δύση», με πυροβολισμούς και πολλούς νεκρούς σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στην πολιτεία του Σάο Πάολο και συγκεκριμένα στην πόλη Γκουαραρέμα, στη Βραζιλία. Η αστυνομία, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών, σκότωσε 10 ληστές που επιχείρησαν να ανατινάξουν ATM τράπεζας και να διαφύγουν.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ στη Βραζιλία, οι ληστές είχαν οργανώσει την ανατίναξη δύο ATM κοντά στο κέντρο της πόλης, η οποία βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα από το Σάο Πάολο. Στην εγκληματική ομάδα συμμετείχαν 25 άτομα, τα οποία σκόπευαν να ανατινάξουν δύο μηχανήματα ανάληψης και να αφαιρέσουν το περιεχόμενό τους.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της επιχείρησης, «οι δράστες είχαν προετοιμαστεί για πόλεμο», καθώς εμφανίστηκαν με μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών και βαρύ οπλισμό.

Οι δράστες εισέβαλαν σε σπίτι κοντά στην τράπεζα και κρατούσαν ομήρους τους ενοίκους. Η αστυνομία οργάνωσε επιχείρηση για την απελευθέρωσή τους. Κατά την εισβολή των αστυνομικών στο σπίτι, έντεκα άτομα της συμμορίας έπεσαν νεκρά, ενώ δεν υπήρξε αναφορά για τραυματία αστυνομικό.

brasil2
brasil4
brasil5
brasil1
brasil3