Θέσπιση διαρκούς Γιορτής και προβολής της Πάτρας

Προς τους Ζαχαροπλάστες, Ποτοποιούς, Αρτοποιούς και Καταστήματα Εστίασης.

Η επισκεψιμότητα που είναι ο βασικός μοχλός Ανάπτυξης, προαπαιτεί να γίνει η πόλη καθαρή, να έχει πράσινο, να έχει αισθητική, να είναι φιλόξενη, να υπάρχει διαδικτυακός οδηγός της Πόλης ξενόγλωσσος, όχι όπως σήμερα κομματικό όργανο του ΚΚΕ.

Η Πρόταση μου αφορά την θέσπιση διαρκούς Γιορτής και προβολής της Πάτρας, ως διεθνούς φήμης Γλυκιάς Πόλης! (Δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο). Οι επισκέπτες δοκιμάζουν εύγεστα εδέσματα, γλυκά και ποτά καλούμενοι να τα επιλέξουν και να τα αγοράσουν!

Πραγματοποιείται με έξοδα του Δήμου, διεθνής καμπάνια κυρίως μέσα από το διαδίκτυο προσέλκυσης επισκεπτών για τα τοπικά γλυκά της Πάτρας και το καλοκαίρι ιδίως τα δικά μας παγωτά. Διεξάγεται μια Διεθνή Γιορτή Γλυκού και αξιοποιούμε τις ξένες συμμετοχές επισκεπτών, για να διαφημίσουν την Πάτρα και τα δικά μας παραδοσιακά και σύγχρονα γλυκίσματα, για να έχουμε την δική μας γευστική ταυτότητα ως Πόλη.

Η Πάτρα Γλυκιά Πόλη είναι μια πρωτότυπη ιδέα μου και δεν αποτελεί προϊόν μίμησης. Οι μόνες γιορτές γλυκού έως τώρα, είναι παραδοσιακών σκευασμάτων σε χωριά της χώρας.

Η SWEET PATRA είναι ένα γεγονός (event) που προτείνεται ως μόνιμος θεσμός. Φορέας διαχείρισης μαζί με τους επαγγελματίες της Πόλης, θα είναι ο Δήμος Πατρέων μέσω της Αναπτυξιακής του Εταιρίας που δεσμεύομαι να επανιδρύσω. Το brand name της Πάτρας θα ισχυροποιηθεί με αυτή την πρακτική μου πρόταση, σας περιμένω να συνεργαστούμε για να γίνουμε Σύγχρονη και Διεθνής Πόλη!

Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων

 

 

Δείτε αναλυτικά στο agapotinpatra.gr