Σάκης Τσιώλης: «Δεν ήρθα για 1,5 μήνα, υπάρχει πλάνο που με έκανε να έρθω στην ομάδα»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που υπάρχουν αυτή την στιγμή, αλλά και για τους αγώνες που έρχονται. Μαζί του ήταν ο Γιώργος Σωτηρόπουλος( υπεύθυνος γραφείου τύπου).

Πρώτος το λόγο πήρε ο Γιώργος Σωτηρόπουλος:

«Θα ήθελα να αναφερθώ πρώτα από όλα, στο μεγάλο παιχνίδι που έρχεται το Σάββατο, που ουσιαστικά θα κρίνει την ομάδα που θα βρεθεί στον τελικό. Φυσικά αναφέρομαι στους νέους της Παναχαϊκής. Επίσης να προσθέσω ότι σε περίπτωση που το παιχνίδι λήξει ισόπαλο στην κανονική διάρκεια, τότε οι δύο ομάδες θα οδηγηθούν κατευθείαν στα πέναλτι. Ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη».

Έπειτα το λόγο πήρε ο προπονητής της ομάδας, Σάκης Τσιώλης:

« Πρώτα από όλα να πω και εγώ ότι πρέπει να στηριχτεί αυτή η προσπάθεια των παιδιών, γιατί για να έφτασαν εδώ αυτό δείχνει πάρα πολλά. Σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα τώρα, είναι η δεύτερη ουσιαστικά προπόνηση που κάνω και είμαι πολύ χαρούμενος από το αποτέλεσμα που βλέπω. Βέβαια θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάποιες απουσίες, με τον Αργυρόπουλο τον Ντάσιο και τον Κόβατσεκ να είναι εκτός για το παιχνίδι με τα Τρίκαλα. Παρόλα αυτά επιστέφει ένας πολύ σημαντικός και έμπειρος παίχτης για την ομάδα ο Νίκος Λουμπαρδέας, ο οποίος είναι και πάρα πολύ σημαντικός για την σωστή αμυντική λειτουργία. Ενώ ακόμα θα έχουμε και την επιστροφή του Παπατόλιου αλλά και του Μουστακόπουλου, ο οποίος είναι ένας πολύ σημαντικός παίχτης που δεν είχα σχηματίσει αυτή την άποψη αρχικά. Επίσης θέλω να πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος και ο Σούλης για να βοηθήσει την ομάδα. Μιλήσαμε με τα παιδιά, και είπαμε πως πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να διορθώσουμε τα λάθη μας στο ματς με τα Τρίκαλα. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι, διότι το θέλει και ο αντίπαλος πολύ αυτό το παιχνίδι. Φυσικά θέλουμε να είμαστε μέχρι τέλους μέσα στον στόχο μας. Χαίρομαι που είμαι προπονητής της Παναχαϊκής, και θέλω να δικαιώσω και να δικαιωθώ για αυτή την επιλογή μου. Ενώ να προσθέσω ότι και το κλίμα στα αποδυτήρια πλέον, έχει αλλάξει προς το καλύτερο».

Έπειτα ακολούθησαν ερωτήσεις προς τον προπονητή της Παναχαϊκής:

Υπάρχουν πραγματικές ελπίδες για την κατάληψη της 2ης θέσης;

«Εννοείται ότι υπάρχουν ελπίδες, αλλά πρώτα από όλα πρέπει να διορθωθούν κάποια πράγματα. Αν τα καταφέρουμε, θα έχουμε ελπίδα στο όνειρο».

Φαίνεται ότι το μεγάλο πρόβλημα της Παναχαϊκής είναι στο σκοράρισμα, θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις;

«Θα γίνουν αλλαγές σε ότι έχει να κάνει με τον άξονα της επίθεσης. Παρόλα αυτά όμως, δεν είναι μόνο οι αλλαγές προσώπων που θα παίξουν ρόλο, καθώς για να δημιουργούμε φάσεις θα πρέπει να φτάνει και σωστά η μπάλα στην επίθεση»

Έχετε συζητήσει με τον κ.Δρόσο για την ανανέωση της συνεργασίας από τώρα;

«Δεν ήρθα για 1,5 μήνα, καθώς υπήρχε εξαρχής πλάνο που ήταν αυτό κιόλας που με έκανε να έρθω στην ομάδα. Όταν τελειώσει το πρωτάθλημα θα δούμε φυσικά, γιατί στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι σίγουρο. Θα πάμε μέχρι τέλους και μακάρι όλα να πάνε όπως τα θέλουμε»

Πιστεύετε ότι το ψυχολογικό κομμάτι έπαιξε ρόλο στα δύο αρνητικά αποτελέσματα;

«Άμα πω ότι δεν έπαιξε ρόλο, θα πω ψέματα. Είμαι 40 χρόνια στα γήπεδα, και έχω παίξει 20 χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο, οπότε δεν γίνεται να μην παραδεχτώ ότι παίζει ρόλο. Το σημαντικότερο είναι ότι στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, για 75-80’ τα παιδιά κατάφεραν να αντιστρέψουν το πρόβλημα. Επίσης αυτό έδωσε ώθηση στους φιλάθλους μας και βοηθούσαν την ομάδα»

Το προπονητικό τιμ που θα σας στελεχώσει θα είναι αυτό ή θα υπάρξουν αλλαγές;

«Πρώτα από όλα, η συζήτηση και η συνεργασία έμπαινε σε ένα δεύτερο πλάνο, διότι πρέπει να αξιολογήσω και να ετοιμάσω μια ομάδα, τόσο για τους αγώνες που απομένουν όσο και για του χρόνου. Είπα στα παιδιά ότι ήρθα για να πάρω ένα ρίσκο γιατί τους πιστεύω. Θα μείνουμε λοιπόν ως έχουμε μέχρι το τέλος της σεζόν, και αν μείνω και του χρόνου σίγουρα θα υοαργιην κάποιες προσθήκες, από τους συνεργάτες που είμαι μαζί τους εδώ και 15 χρόνια. Πάντως είναι τόσο κομβικό το σημείο που βρισκόμαστε, που δεν γινόταν να γίνουν αλλαγές»

Αν υπάρχουν νεότερα για τους τραυματίες;

«Ο Αργυρόπουλος έχει ένα μυϊκό πρόβλημα, αλλά θα χάσει μόνο αυτό το παιχνίδι. Ο Πολίμος αν δεν προλάβει το παιχνίδι της Κυριακής, σίγουρα από την Δευτέρα θα είναι έτοιμος να βοηθήσει στον επόμενο αγώνα. Ο Κόβατσεκ είναι το μόνο πρόβλημα και αυτό γιατί όπως έχω ενημερωθεί από τους γιατρούς, μάλλον θα απουσιάσει για 2-3 παιχνίδια»