ΠΑΤΡΑ: Σύσκεψη στο Δημαρχείο για τον καλύτερο συντονισμό και τη λήψη μέτρων πρόληψης – Ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Διονύσης Πλέσσας είχαν σήμερα το μεσημέρι σύσκεψη στο Δημαρχείο με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών, Νίκο Ρουμελιώτη και τον Δασάρχη Πατρών, Σταύρο Βαρβατσούλη, με θέμα τον καλύτερο συντονισμό για την λήψη μέτρων πρόληψης, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.
Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για την μεγάλη φωτιά στην Στροφυλιά και την καταστροφή που αυτή επέφερε στο οικοσύστημα. Συνεχάρη την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την προσφορά τους στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος, της ανθρώπινης ζωής. Τόνισε τις τραγικές ελλείψεις από το κράτος και τις διαδοχικές ευθύνες των Κυβερνήσεων για την υποχρηματοδότηση, τη μείωση του προσωπικού. Αναφέρθηκε στην ανάγκη να ληφθούν από τώρα μέτρα πρόληψης με την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να προστατευθεί τόσο ο φυσικός πλούτος της περιοχής μας όσο και οι άνθρωποι και οι περιουσίες τους.
Στα πλαίσια αυτά με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής προγραμματίζονται συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς όπως η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Δασαρχείο, τα Δημοτικά διαμερίσματα και οι κοινότητες, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνουν συσκέψεις με τα σωματεία εργαζόμενων της Πυροσβεστικής και με τα σωματεία των εθελοντών πυροσβεστών.