ΠΑΤΡΑ: Η Χαρά Αναστασοπούλου υποψήφια με τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο

Απαντώντας στην τιμητική πρόσκληση του Γρηγόρη Αλεξόπουλου, αποφάσισα να συμμετάσχω ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος , στην παράταξη «Πρωτεύουσα ξανά-Γρηγόρης Αλεξόπουλος».
Η ενασχόλησή μου με τα κοινά αποτελεί υποχρέωση μου, όχι μόνο γιατί έτσι προβλέπεται, αλλά γιατί έχω αποφασίσει να παραμείνω ενεργή ως πολίτης στην πόλη που ζω, δραστηριοποιούμαι, μεγαλώνω τα παιδιά μου, με ειλικρινή διάθεση να να προσφέρω κάτι από τον εαυτό μου και τις γνώσεις μου. Άλλωστε αυτό ήδη πράττω μέσα από τις ιδιότητες της Λογοθεραπεύτριας, της εκπαιδεύτριας , της coach, της νοσηλεύτριας. Η μέχρι σήμερα πορεία μου, φανερώνει ότι δεν συμβιβάζομαι με συμβατικές λύσεις και κομφορμιστικές στάσεις. Με γνώμονα τον άνθρωπο, το ευ ζην στην καθημερινότητα έχω μάθει να απαντώ με θάρρος και υπευθυνότητα στις προκλήσεις, όπως και στις προσκλήσεις, με ρεαλισμό, εστιάζοντας στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων μακριά από ουτοπικα, ρομαντικά σενάρια .
Γεννήθηκα, μεγάλωσα και σπούδασα στην Πάτρα Λογοπαθολόγος-Λογοθεραπεύτρια, και χωρίς να θεωρήσω ποτέ τη πόλη μου γεωγραφικό εμπόδιο στο να «φέρω» νέες ιδέες, προσεγγίσεις. Κινούμενη σε αυτό το πλαίσιο είμαι η μοναδική εκπαιδεύτρια στην Ελλάδα του “the inner game school by Τim Gallwey”. Από το 2016 μέχρι και σήμερα ασχολούμαι παράλληλα με το coaching εισάγοντας αρχές και μεθοδολογίες του στους χώρους της εκπαίδευσης, της υγείας και σε διάφορες κοινωνικές ομάδες. Ήδη τα πρώτα στελέχη των Περιφερειών Αττικής και Πειραιά εκπαιδεύτηκαν στην παραπάνω μεθοδολογία και συνεχίζω για 2η χρονιά την συνεργασία μου με τον Δήμο Κηφισιάς και το Skywalker , συμμετέχοντας ενεργά με παροχή υπηρεσιών Coaching, ως μέλος του HCA / EMCC Greece, στην Ημερίδα Σταδιοδρομίας #Jobday . Γιατί κάποιοι δήμοι σε συνεργασία με την ιδιωτική πρωτοβουλία καινοτομούν για το κοινό καλό και ευημερία .
Είμαι απόφοιτη του ΤΕΙ Πατρών και του τμήματος Τεχνολογία και Οργάνωση ΜΜΕ ΤΕΙ Πατρών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γλωσσολογία, καθώς και ένα δεύτερο μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας. Ως επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Λογοθεραπείας «μιλώ-επικοινωνώ», σύνεδρος του Ειδικού Παιδαγωγού , με δημοσιεύσεις σε επιστημονικά συνέδρια εξωτερικού- Ελλάδας και νοσηλεύτρια στο τμήμα επειγόντων του ΠΓΝΠ αποδέχομαι τη διαφορετικότητα, τις αλλαγές μέσα στις αλλαγές, βοηθώντας τους συμπολίτες του, με σεβασμό και διακριτικότητα.
Με ενθουσιασμό λοιπόν και αίσθημα ευθύνης συμμετέχω σε αυτην την ομάδα έμπειρων αξιόλογων ανθρώπων που όλοι μαζί θα βρούμε τις λύσεις που χρειάζεται η πόλη μας ώστε να γίνει η #Πάτρα η#Πρωτεύουσα_ξανά πραγματικότητα