ΟΑΕΔ: Νωρίτερα η καταβολή για το δώρο Πάσχα και τα επιδόματα

Νωρίτερα θα γίνει η καταβολή του δώρου Πάσχα και η προπληρωμή των επιδομάτων για τους δικαιούχους του ΟΑΕΔ, όπως αποφάσισε η διοίκηση του οργανισμού.

Ο ΟΑΕΔ, όπως αναφέρει το aftodioikisi.gr, λόγω των γιορτών του Πάσχα 2019 θα προχωρήσει στην καταβολή των χρημάτων και συγκεκριμένα την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019.

Την ίδια ημέρα θα γίνει η προπληρωμή των επιδομάτων ανεργίας, των επιδομάτων για τους μακροχρόνια άνεργους και των βοηθημάτων ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων.


Πώς υπολογίζεται το ποσό του δώρου Πάσχα

Για τους ανέργους του ΟΑΕΔ, το δώρο Πάσχα ισούται με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας. Ολόκληρο χορηγείται μόνον εφόσον οι επιδοτούμενοι εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1η Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου του 2019.

Εάν οι δικαιούχοι έχουν συμπληρώσει μικρότερη διάρκεια επιδότησης, δικαιούνται ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

Το δώρο Πάσχα του ΟΑΕΔ είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας και συνολικά 12,5 ημερήσια επιδόματα εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου.

Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει μικρότερη διάρκεια επιδότησης, δικαιούνται ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.