Η καταστροφή στην Στροφυλιά δεν προσφέρεται για φωτογραφίες με φόντο τις φλόγες

«Την ώρα που οι φλόγες κατασπαράζουν την καρδιά ενός σπάνιου δάσους και η Ηλεία και η Αχαΐα χάνουν ένα σημαντικό τμήμα της οικολογικής περιουσίας τους, η σκέψη μας δεν μπορεί να είναι πουθενά αλλού από την ταχύτερη δυνατή εξουδετέρωση της πυρκαγιάς, ώστε να σταματήσει η καταστροφή, ενώ αμέσως μετά πρέπει να φροντίσουμε για το σχέδιο ανάπλασης και προστασίας της πυρόπληκτης περιοχής, αλλά και να αναθεωρήσουμε πλήρως τον σχεδιασμό επιτήρησης και προφύλαξης των δασών μας και ιδιαίτερα της Στροφυλιάς, που αν και εντάσσεται σε συνθήκες προστασίας, κάθε άλλο παρά προστατευμένη αποδείχθηκε».
Αυτά δήλωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, που από το απόγευμα της Τρίτης ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη της επιχείρησης κατάσβεσης, ενώ επίσης, έχει ήδη επικοινωνήσει με συνεργάτες του και ειδικούς επιστήμονες για την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την «επόμενη μέρα».
Ο επικεφαλής της παράταξης «Όλα από την αρχή», πρόσθεσε επίσης: «Αυτές οι ώρες δεν προσφέρονται, ούτε για επικοινωνιακές πομφόλυγες και φωτογραφίες με φόντο τις φλόγες, ούτε όμως και για προεκλογικού τύπου αντιπολιτευτικές κορώνες. Είναι προφανές ότι υπάρχουν ζητήματα και ευθύνες, που είτε έχουν να κάνουν με την οριοθέτηση των Σαμαραίϊκων και της δασικής έκτασης, είτε με την ελλιπέστατη επιτήρηση της προστατευόμενης περιοχής. Όλα αυτά όμως, θα τα δούμε αμέσως μετά το τέλος της πυρκαγιάς, οπότε θα επισκεφθώ την περιοχή για να συζητήσω με φορείς και πολίτες όλα όσα πρέπει να γίνουν από την αρχή και από τη δική μας περιφερειακή Αρχή. Και εμείς δεν λέμε λόγια που… καίγονται με το πρώτο φύσημα του ανέμου. Η Στροφυλιά θα προστατευθεί, ό,τι και αν απαιτηθεί».