Ευσταθόπουλος προς πανεπιστημιακούς για Γαβρόγλου: Μην υποκύψετε σε τελεσίγραφα

Πρόσκληση στους συναδέλφους του τού Πανεπιστημίου της Πάτρας να μην υποκύψουν σε τελεσίγραφα απηύθυνε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Αθήνας και υποψήφιος Πρύτανης, Ευστάθιος Ευσταθόπουλος. Παράλληλα, επισημαίνει ότι τα Πανεπιστήμια πρέπει επιτέλους να αποκτήσουν την ανεξαρτησία τους και να μην γίνονται εκτελεστικά όργανα πολιτικών μεθοδεύσεων.
Ειδικότερα, η δήλωση του κ.Ευσταθόπουλου, έχει ως εξής:

«Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι του Πανεπιστημίου Πατρών, μην υποκύψετε στα “τελεσίγραφα” του Υπουργού Παιδείας. Τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα πρέπει επιτέλους να αποκτήσουν την ανεξαρτησία τους και όχι να γίνονται εκτελεστικά όργανα πολιτικών μεθοδεύσεων που ζημιώνουν την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Εάν νομίζετε ότι δεν είναι προς όφελος του Πανεπιστημίου Πατρών οι προτάσεις του Υπουργού, ΜΗΝ συμφωνήσετε και ΜΗΝ αποδεχθείτε τελεσίγραφα. Τα Πανεπιστήμια δεν εκβιάζονται και δεν πρέπει να υποκύπτουν σε επιζήμιες μεθοδεύσεις».

Αφορμή για τη δήλωση του κ.Ευσταθόπουλου, αποτέλεσαν δημοσιεύματα για «τελεσίγραφα» του υπουργείου Παιδείας προς το Πανεπιστήμιο Πατρών που ανέφεραν ότι δεν θα ιδρυθεί Νομική σχολή και Γεωπονική εάν δεν γίνει η συγχώνευση με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.