Ερντογάν ο επόμενος στόχος του εν αναμονή δημάρχου της Κωνσταντινούπουλης

«Θα είναι ο Εκρέμ Ιμάμογλου ο επόμενος πρόεδρος της Τουρκίας»; ρωτά τον εν αναμονή δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης ο δημοσιογράφος του BBC. «Ο Θεός ξέρει», απαντά ο Κεμαλιστής πολιτικός χαμογελώντας.

«Oι ηγέτες του κυβερνώντος κόμματος AKP δεν ξέρουν να χάνουν», επισημαίνει ο Ιμάμογλου, υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαικού Κόμματος (CHP). «Δώστε την εντολή σε εμένα, την έδωσε ο λαός. Αλλιώς είναι κρίμα, είναι αμαρτία», δηλώνει ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης ζητώντας από το Ανώτερο Εκλογικό Συμβούλιο να τον ανακηρύξει εκλεγμένο δήμαρχο της πόλης.

«Έχουμε τα αποτελέσματα από την εκλογική επιτροπή και γνωρίζομε ποιος προηγείται», υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο BBC.

Απαντώντας στη ερώτηση δημοσιογράφου εάν είναι η αρχή του τέλους της θητείας του προέδρου Ερντογάν στην εξουσία, ο Ιμάμογλου δηλώνει: «Όλα έχουν ένα τέλος… Τα κόμματα, οι κυβερνήσεις, η ίδια η ζωή… Ο κύριος Ερντογάν έχει 17 χρόνια στην εξουσία, υπάρχουν προβλήματα και πράγματα που δεν μας αρέσουν – αλλά είναι μια πολιτική επιτυχία, φυσικά θα υπάρξει ένα τέλος κάποια».

Χθες, το Ανώτερο Εκλογικό Συμβούλιο αποφάσισε για νέα καταμέτρηση των ψήφων σε οκτώ εκλογικές περιφέρειες της μεγαλύτερης πόλης της χώρας με τον Ιμάμογλου να δηλώνει ότι, αν και μπορεί να έγιναν κάποια ήσσονος σημασίας λάθη στην καταμέτρηση των ψήφων, το αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει.