Η ΝΔ ανακοινώνει και άλλους υποψήφιους ευρωβουλευτές -Τα ονόματα που έχουν κλειδώσει

Ημέρα ανακοινώσεων για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να είναι η σημερινή. Απομένουν επτά κενές θέσεις για τη συμπλήρωση των 42 υποψηφίων που θα περιλαμβάνει το γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο και προκειμένου να επιτευχθεί η ποσόστωση του 40% που ορίζει ο νόμος, θα υπάρχουν δύο άνδρες και πέντε γυναίκες.

Ωστόσο, με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν δεν θα ανακοινωθεί σήμερα το σύνολο των υποψηφίων αλλά οι τέσσερις εξ αυτών. Όπως φαίνεται έχει κλειδώσει ο διεθνολόγος Δημήτρης Καιρίδης που θεωρείται εξαιρετικός γνώστης των διεθνών και των ευρωπαϊκών θεμάτων. Ταυτόχρονα έχει παρουσία στην εκπομπή «Evening Report» και παρουσιάζει δική του εκπομπή στο Action 24.

Τα άλλα τρία ονόματα θα είναι γένους θηλυκού. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα της δικηγόρου Αθηνών (παρ’ Αρείω Πάγω) και Νέας Υόρκης Βασιλικής Λαζαράκου. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς από το 2012 έως το τέλος του. Κατά τη διάρκεια της θητείας της έκλεισε την πολιτική συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την υιοθέτηση του Κανονισμού και της Οδηγίας για τις Αγορές Χρηματοπιστωτικών Μέσων.

Για την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί η ανακοίνωση των άλλων τριών υποψηφίων για τη συμπλήρωση του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου. Σε αυτά αναμένεται να περιλαμβάνεται ο ανεξάρτητος βουλευτής, που είχε αποχωρήσει από το Ποτάμι με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών, Γιώργος Αμυράς. Ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ και το 2014. Τότε είχε βγει έβδομος σε σταυρούς και ήταν δεύτερος επιλαχών. Στην τελική τριάδα εκτιμάται ότι θα περιλαμβάνεται και η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα.