Η ΑΕΚ υποδέχεται την Μπάμπεργκ και θέλει νίκη με 5 πόντους για το Final Four

Ραντεβού με την ιστορία, ένα ακόμη τους τελευταίους 14 μήνες, έχει απόψε η ΑΕΚ. Στο κατάμεστο ΟΑΚΑ υποδέχεται (19:30, Novasports 1) την Μπάμπεργκ με στόχο να ανατρέψει το 71-67 του πρώτου αγώνα και να προκριθεί για δεύτερη σερί χρονιά στο Final Four, ώστε να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Η «Ένωση» θα έχει 15.000, ίσως και περισσότερους, φίλους της στο πλευρό της (το ρεκόρ 11.650 θεατών με ΠΑΟΚ έχει ήδη συντριβεί), αλλά όχι και τον Γιόνας Ματσιούλις, που τραυματίστηκε στον πρώτο αγώνα. Θα λείψει επίσης ξανά ο Βασίλης Καββαδάς, ενώ ο Βασίλης Ξανθόπουλος θα είναι μεν στη δωδεκάδα, αλλά περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους. Αντίθετα, στη διάθεση του Λούκα Μπάνκι θα είναι ο Τζόρνταν Θίοντορ, που προπονήθηκε κανονικά ξεπερνώντας τη διάταση στον προσαγωγό.

Η Μπάμπεργκ έρχεται πλήρης στην Αθήνα, καθώς Νίκος Ζήσης και Κλιφ Αλεξάντερ ξεπέρασαν τα μικροπροβλήματά τους και θα είναι διαθέσιμοι. Η ομάδα του Φεντερίκο Περέγκο έχασε για πρώτη φορά μετά από δώδεκα σερί νίκες, την Κυριακή στη Βαμβέργη από την Άλμπα Βερολίνου για το Κύπελλο.

Υπενθυμίζεται πως το Final Four θα διεξαχθεί 3 με 5 Μαΐου σε έδρα που θα επιλεγεί μετά την ανάδειξη της τελικής τετράδας. Εφόσον προκριθεί η Χάποελ Ιερουσαλήμ, είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να φιλοξενήσει το Final Four, ενώ δεύτερη επικρατέστερη είναι η Μπολόνια. Αν αποκλειστούν Ισραηλινοί και Ιταλοί, τότε αρκετές πιθανότητες συγκεντρώνει το Παρίσι, όχι στη φυσική έδρα της Ναντέρ αλλά σε κάποιο μεγαλύτερο γήπεδο,

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Αλεξάνταρ Γκλίσιτς (Σερβία), Σεργκέι Ζάστσουκ (Ουκρανία) και Όσκαρ Λούτσις (Λετονία).

Το πρόγραμμα:
19:30 ΑΕΚ-Μπάμπεργκ (67-71)
21:00 Αντβέρπ-Νίζνι (83-68)
21:30 Τενερίφη-Χάποελ Ιερουσαλήμ (73-75)
21:30 Βίρτους Μπολόνια-Ναντέρ (75-83)

Πηγή: sport-fm.gr