(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Πάνω από 2.000 στρέμματα παρθένου δάσους…στάχτη στην Στροφυλιά – Ολονύχτια μάχη στο πύρινο μέτωπο – Από γης και αέρος η επιχείρηση κατάσβεσης!

ΝΕΟΤΕΡΑ

Σε ύφεση είναι η μεγάλη πυρκαγιάς που καίει από χθες  το μεσημέρι στις 4 το Δάσος της Στροφυλιάς στο Κουνουπέλι Ηλείας, η οποία με κάποιες πρώτες εκτιμήσεις έχει κάνει στάχτη πάνω από 2000 στρέμματα παρθένας ζώνης.

Με το πρώτο φως της ημέρας στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 2 καναντέρ, 70 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και  στην περιοχή επικρατεί άπνοια.

Όλη τη  νύχτα η “μάχη” με το πύρινο μέτωπο ήταν δύσκολη, καθώς λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών υπήρχαν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν μηχανήματα της Περιφέρειας και Δήμων της περιοχής.

ΧΘΕΣ

Μεγάλη φωτιά μαίνεται στο Δάσος της Στροφυλιάς κοντά στο Κουνουπέλι της Ηλείας.
Η Πυροσβεστική θεωρεί επικίνδυνη πυρκαγιά, αφού στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Πετούν ήδη  εναέρια μέσα, πέραν της επίγειας ισχυρής δύναμης με 12 οχήματα και πάνω των 50 ανδρών, από Ηλεία και Αχαΐα.

Στη φωτιά που έχει ξεσπάσει από τις 4μ.μ περίπου το απόγευμα της Τρίτης σε δασική έκταση στην περιοχή της Στροφυλιάς μεταβαίνει αυτή την ώρα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας.

Νωρίτερα, ο Περιφερειάρχης βρέθηκε στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου και ενημερώθηκε για τις πρώτες ενέργειες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, αλλά και για την κινητοποίηση των δυνάμεων.
Αυτή την ώρα στον τόπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 12 οχήματα και άνω των 50 ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή εναέριων μέσων.

(Βίντεο – Φωτο)