Στο σχολείο την έλεγαν κουνελοδόντα… Σήμερα η περιουσία της αγγίζει τα $250 εκατ.

Το περιοδικό Time έχει γράψει ότι η Lady Gaga έχει «στην ουσία εφεύρει την νέα εποχή της pop μουσικής ως θέαμα». Είναι τελειομανής όσον αφορά στα σόου και στα βίντεο κλιπ των τραγουδιών της, μάλιστα τα έχουν χαρακτηρίσει ως μικρές ταινίες. Της αρέσουν οι συνεχείς αλλαγές στην εμφάνιση και στις δουλειές της, γιατί έτσι, όπως λέει, απελευθερώνει τον εαυτό της.

Η Στέφανι Τζοάν Αντζελίνα Τζερμανότα (Stefani Joanne Angelina Germanotta), γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου 1986, στο Yonkers, της Νέας Υόρκης και οι γονείς της είναι οι Ιταλοαμερικανοί Cynthia και Joseph Germanotta και έχει μια αδελφή, τη Natalie. Είναι τραγουδίστρια, συνθέτης, ηθοποιός, ακτιβίστρια και φιλάνθρωπος.

Έμαθε να παίζει πιάνο στην ηλικία των 4 ετών. Στην ηλικία των 11 ετών, την δέχτηκε το Juilliard School, που είναι η μεγαλύτερη σχολή Μουσικής και Δραματικής τέχνης της Αμερικής, αλλά τελικά παρακολούθησε μαθήματα σε ένα ιδιωτικό καθολικό σχολείο της πόλης, όπου και συνέχισε τα μαθήματα υποκριτικής και μουσικής. Στο σχολείο ήταν το «παράξενο κορίτσι με τα δόντια λαγού», που δεν ήταν αρκετά όμορφο, αλλά ήταν πολύ ταλαντούχο. Έγραψε την πρώτη της μπαλάντα στο πιάνο στα 13 της κι έδωσε την πρώτη της παράσταση σε ένα night club στα 14. Αργότερα φοίτησε στο New York University’s Tisch School for the Arts, (ήταν μάλιστα μία από τους 20 που δέχτηκε το πανεπιστήμιο για μαθητές κάτω των 18 ετών). Το άφησε όμως μετά από δύο χρόνια γιατί δεν το έβρισκε αρκετά δημιουργικό.

Αποτέλεσμα εικόνας για Lady Gaga: from “The Germ” to “Mother Monster”

Τo 2005 υπέγραψε με την Def Jam Records, αλλά η εταιρεία έσπασε το συμβόλαιο και αυτό της έδωσε τη δυνατότητα να κάνει τις δικές της παραστάσεις σε μαγαζιά της Νέας Υόρκης, με αγαπημένους χαρακτήρες τον David Bowie during ως Ziggy στο Stardust, τις New York Dolls, την Grace Slick, και τον Freddie Mercury. Τότε άλλαξε και το όνομά της σε Lady Gaga, από το τραγούδι των Queen «Radio Ga Ga». Στην αρχή της καριέρας της, έχει παραδεχθεί, ότι είχε πέσει στην παγίδα του αλκοόλ και των ναρκωτικών, αλλά κατάφερε και το ξεπέρασε γρήγορα. Συνεργάστηκε με ροκ μπάντες και τότε άρχισαν και οι πειραματισμοί της με τη μόδα. Της άρεσε να συνδυάζει το glam-rock με τις εξωφρενικές, θεατρικές εμφανίσεις. Mισεί τα παντελόνια και μούσα της όπως λέει, είναι η Donatella Versace αλλά εμπνέεται επίσης από την Cher και τον Alexander McQueen. Δημιούργησε έναν χαρακτήρα που ήρθε για να κατακτήσει ένα συγκεκριμένο κενό στον κόσμο της μουσικής, με απίστευτα φωνητικά και οπτικά εφέ. Πάντως, τα τελευταία χρόνια δείχνει να έχει αλλάξει ριζικά την εμφάνισή της, και υιοθετεί μια πιο θηλυκή εμφάνιση και συμπεριφορά.

Έχει πουλήσει παγκοσμίως πάνω από 30 εκατομμύρια albums.

Έχει κερδίσει μεταξύ άλλων 1 Βραβείο Όσκαρ, 9 Grammy Awards, 2 Χρυσές Σφαίρες 13 MTV Video Music Awards, 3 BRIT Awards, 2 American Music Awards, 10 MTV Europe Music Awards, 3 People’s Choice Awards, 2 UK Music Video Awards, 9 World Music Awards, 21 Billboard Music Awards και 12 Guinness World Records , και 3 φορές υποψήφια για Βραβείο Emmy.

Το τραγούδι «Bad Romance» έχει πουλήσει πάνω από 12.000.000 αντίγραφα, αποσπώντας ένα «Diamond Certificate» από την RIAA, κάνοντας τη Lady Gaga την πρώτη γυναίκα καλλιτέχνιδα που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο.

Η περιουσία της υπολογίζεται γύρω στα 250 εκατομμύρια δολάρια.

Είναι γνωστή στην Αμερική για τις φιλανθρωπίες και τον ακτιβισμό της, ιδιαίτερα όσον έχει να κάνει με τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας (έχει δηλώσει ότι είναι bisexual), και για τον μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οργανισμό της που έχει το όνομα Born This Way Foundation, που εστιάζει στην ενδυνάμωση της προσωπικότητας των νέων και στην καριέρα τους, και στην πρόληψη κατά του εκφοβισμού (bullying).