Στη Μέση Ανατολή ο προορισμός των 20 κιλών κοκαΐνης που έφεραν στη Ρόδο με πλοίο της γραμμής

Λιμάνι της Μέσης Ανατολής ήταν ο τελικός προορισμός των δύο αλλοδαπών που συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας να μεταφέρουν με το πλοίο της γραμμής 20 κιλά κοκαΐνης και 166.317 χάπια χάπια Ecstasy.

Σύμφωνα με το Λιμενικό οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 30 και 61 ετών θα έφταναν στον τελικό προορισμό τους με ιστιοφόρο υπό ξένη σημαία.

Το ιστιοφόρο εντοπίστηκε στη Νέα Μαρίνα Ρόδου με τον 78χρονο αλλοδαπό κυβερνητή να υποστηρίζει στους Λιμενικούς οτι μαζί του είχε επικοινωνήσει ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων, ο οποίος τους είχε δώσει οδηγίες να φέρουν το σκάφος στη Νέα Μαρίνα Ρόδου προκειμένου του το παραδώσουν.

narkk1
narkk2
narkk3
narkk4

Ο 61χρονος τους είχε υποσχεθεί, όπως είπαν στους Λιμενικούς ότι θα τους πλήρωνε στη συνέχεια τα έξοδα προκειμένου να επιστρέψουν αεροπορικώς στο Ισραήλ.

Η σύλληψη των δύο αλλοδαπών το πρωί της Δευτέρας ήταν επεισοδιακή καθώς όταν τελωνειακός υπάλληλος προσπάθησε να τους σταματήσει για να ελέγξει το αυτοκίνητό τους, εκείνοι αντί να σταματήσουν, ανέπτυξαν ταχύτητα και κατευθύνθηκαν προς το μέρος του για να τον χτυπήσουν.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι Λιμενικοί οι οποίοι και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα, στο οποίο επέβαιναν τα δύο άτομα.