Προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στο Λιμενικό

Τουλάχιστον 200 μόνιμες προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα, μέσω ΑΣΕΠ, αναμένεται να φέρει στο άμεσο διάστημα σχετική προκήρυξη.

Οι εν λόγω προσλήψεις θα γίνουν, εκτάκτως, δίχως Πανελλαδικές Εξετάσεις, βάσει του νόμου που τροποποιούσε τις σχετικές διατάξεις και κατατέθηκε στη Βουλή.

 

Η σχετική διάταξη

Η σχετική διάταξη

 

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, ο στόχος των συγκεκριμένων προσλήψεων στο Λιμενικό Σώμα θα είναι να καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν μέχρι την αποφοίτηση των σπουδαστών που θα εισαχθούν για πρώτη φορά το 2019 στις παραγωγικές σχολές με το σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα στάδιο μετάβασης στο σύστημα εισαγωγής στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού – Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Η προκήρυξη, που θα αφορά σε προσλήψεις λιμενοφυλάκων και δόκιμων σημαιοφόρων, αναμένεται να εκδοθεί εντός του Απριλίου και θα είναι ενιαία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, ανακοινώθηκε μεγάλος αριθμός προσλήψεων στην Πυροσβεστική, την Τράπεζα της Ελλάδος και τη Βουλή.