ΠΑΤΡΑ: Συνάντηση Πελετίδη – Παπαδημάτου – «Η προεκλογική αντιπαράθεση πρέπει να διεξάγεται με πολιτικούς όρους»

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συναντήθηκε σήμερα το πρωί, με τον υποψήφιο Δήμαρχο  της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», Νίκο Παπαδημάτο, μετά από σχετικό αίτημα του τελευταίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες του 2019. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη διεκδίκηση της ανάληψης των αγώνων περιγράφει με σαφήνεια τις βασικές προϋποθέσεις, όπως την κάλυψη  του συνολικού κόστους της διοργάνωσης από το αρμόδιο Υπουργείο, όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση και η δημιουργία αντίστοιχων αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως στο χώρο του Κολυμβητηρίου της Αγυιάς, που θα παραμείνουν μετά τους αγώνες στην πόλη μας και θα αποδοθούν για ελεύθερη και δωρεάν χρήση στην νεολαία και τους αθλητικούς φορείς της περιοχής.

Ο Δήμαρχος τόνισε η διοργάνωση των αγώνων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη της  κυβέρνηση  και του αρμόδιου Υπουργείου.

Ανέφερε επίσης ότι η Δημοτική Αρχή, από την επόμενη κιόλας μέρα της ανάληψης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων είχε επισημάνει, επίσημα και δημόσια την ανάγκη της άμεσης και χωρίς καθυστέρηση υλοποίησης των έργων και  της απρόσκοπτης χρηματοδότησης των αγώνων από την κυβέρνηση.

 

 

Όλο αυτό το διάστημα με επιστολές του Δημάρχου και σε συναντήσεις με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, εκφράστηκε η ανησυχία της Δημοτικής Αρχής για τις μεγάλες καθυστερήσεις και τον κίνδυνο να μην υλοποιηθούν τα προβλεπόμενα έργα.

Τέλος, ο Κώστας Πελετίδης ξεκαθάρισε πως η προεκλογική εκστρατεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης », θα στηριχτεί στην ενημέρωση του πατραϊκού λαού για το έργο της Δημοτικής Αρχής. Τόνισε η προεκλογική αντιπαράθεση πρέπει να διεξάγεται με πολιτικούς όρους και επιχειρήματα γιατί αυτό ωφελεί τον πατραϊκό λαό και τον σέβεται.