ΠΑΤΡΑ: Ο Ν. Παπαδημάτος για τη συνάντησή του με Πελετίδη – «Στόχος μου ο δεύτερος γύρος και η δημαρχία»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Νίκος Παπαδημάτος συναντήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο με τον Κώστα Πελετίδη. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Νίκος Παπαδημάτος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Συναντήθηκα σήμερα με τον Κώστα Πελετίδη.
Είναι γνωστές οι βαθιές πολιτικές και ιδεολογικές μας διαφορές.
Εν τούτοις θεώρησα υποχρέωσή μου να τον συναντήσω. Για να τον ακούσω, να με ακούσει και να ανταλλάξουμε απόψεις για το Δήμο και την Πάτρα. Ζήτησα αυτήν τη συνάντηση για λόγους ουσίας και για λόγους συμβολισμού.
Η ουσία βρίσκεται στην πεποίθησή μου ότι σε, ορισμένα τουλάχιστον, ζητήματα και αιτήματα της Πάτρας μπορούμε και πρέπει να αναζητήσουμε τις μέγιστες δυνατές συναινέσεις με πλήρη επίγνωση των διαφορών μας.
Ο συμβολισμός βρίσκεται στο γεγονός ότι, ναι μεν, οι δημοτικές εκλογές είναι μια σκληρή αναμέτρηση, αλλά αυτό δεν πρέπει να εμποδίζει τις συζητήσεις μας. Ο στοιχειώδης πολιτικός πολιτισμός, που τόσο τον έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία, υπαγορεύει ότι μπορούν να συνυπάρχουν οι σκληρές αντιθέσεις μας με τη δυνατότητα της επικοινωνίας μεταξύ μας.
Οι δημοτικές εκλογές δεν είναι βαριές κουβέντες και επικοινωνιακά σώου. Είναι η αναζήτηση του καλύτερου για την πόλη μας, είτε αυτό περνάει μέσα από την ανάδειξη των αντιθέσεων, είτε αυτό σημαίνει την αναζήτηση των συγκλίσεων.
Κατεβαίνω στις εκλογές με πρώτο στόχο το πέρασμα στο δεύτερο γύρο και επόμενο την ανάδειξή μου ως Δήμαρχου. Και οι δύο αυτοί στόχοι προϋποθέτουν τόσο την ανάδειξη της δικής μας πρότασης, όσο και την αναζήτηση της ενότητας όλης της Πάτρας. Αυτό επιχειρώ και σ’ αυτό θα επιμείνω».