ΠΑΤΡΑ: Νέες μηνύσεις καταπατητών κατά δασικών υπαλλήλων – Στη θέση «Μικρή Πιλαλίστρα» της Ζήριας

Εκεί που τους χρωστάγανε, τους πήραν και το βόδι» Ο λόγος για τους δασικούς υπαλλήλους του Δασαρχείου Πατρών, οι οποίοι για μια ακόμη φορά βρίσκονται αντιμέτωποι με το απύθμενο θράσος καταπατητή στην προσπάθειά τους να περιφρουρήσουν το παραθαλάσσιο πευκοδάσος, μεγάλης αισθητικής αξίας, στη θέση «Μικρή Πιλαλίστρα» της Ζήριας.

Στα μέσα του περασμένου Ιουλίου η Οικολογική Κίνηση Πάτρας παρενέβη προς υπεράσπιση της δημόσιας κτήσης και των δημοσίων λειτουργών σε υπόθεση καταπάτησης παραλιακής έκτασης στην Αιγιάλεια από συγκεκριμένο ιδιώτη. Η δασική υπηρεσία διαχειρίζεται την έκταση αυτή ως δημόσια δασική, διότι έχει κριθεί αμετάκλητα με δικαστικές αποφάσεις κατά την τακτική διαδικασία έχει δε κηρυχθεί αναδασωτέα και ουδεμία επέμβαση επιτρέπεται σε αυτή.

Όπως έχουμε (ξανά)γράψει, στο φύλλο Σεπτεμβρίου 2018, τα προβλήματα στην ανωτέρω περιοχή εντάθηκαν το 2008, όταν δικηγόρος της περιοχής, αρχικά ως πληρεξούσιος συγγενών των αρχικών καταπατητών, κάνει επεμβάσεις, ανακατασκευάζει διάφορες αυθαίρετες κατασκευές, φυτεύει μη δασικά είδη (ελιές, αλόη) και απομακρύνει την αυτοφυή βλάστηση.

Για τις παραπάνω ενέργειες η Δασική Υπηρεσία, κάθε φορά που διαπιστώνει διακατοχικές πράξεις, υποβάλει αρμοδίως μηνύσεις. Ο δικηγόρος όχι μόνο δεν αποθαρρύνεται, αλλά υποβάλει μήνυση για παράβαση καθήκοντος, ψευδή καταμήνυση, δυσφήμηση, ψευδορκία, συκοφαντική δυσφήμιση, ψευδή βεβαίωση και νόθευση εγγράφων, σε βάρος των υπαλλήλων που ζητάνε από αυτόν και τον εντολέα του να απέχουν από κάθε ενέργεια από την έκταση αυτή!!! Φυσικά μετά από ανακρίσεις οι υπάλληλοι απαλλάχθηκαν με βούλευμα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, χωρίς ποτέ η υπόθεση να φτάσει στο ακροατήριο.

Ο εν λόγω κύριος όμως επανήλθε με νέες μηνύσεις και στις 17 Απριλίου 2019 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου κάθεται κατηγορούμενος Δασικός υπάλληλος μετά από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του για ψευδή καταμήνυση, παράβαση καθήκοντος κλπ. Σε βάρος του καταπατητή από αρμόδια δασικά όργανα έχουν υποβληθεί  από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα δύο μηνύσεις για καταπάτηση και εκχέρσωση αναδασωτέας έκτασης.

 

Αντίστοιχα ο καταπατητής έχει υποβάλει μηνύσεις σε βάρος υπαλλήλων του Δασαρχείου, όλες για παράβαση καθήκοντος κλπ.

 

Για όλες τις μηνύσεις οι δασικοί υπάλληλοι κατέθεσαν απολογητικά υπομνήματα αρμοδίως και ζητούσαν την απαλλαγή με Βούλευμα. Τελικά για μία από αυτές (και δεν γνωρίζουμε αν θα ακολουθήσουν και άλλες) προσδιορίστηκε δικάσιμος στις 17-4-2019.

 

 

Η ΟΙΚΙΠΑ όχι μόνο ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ολόθερμα στους διωκόμενους δασικούς υπαλλήλους, αλλά καταγγέλλει δημόσια τη βιομηχανία δικών που έχει στήσει ο καταπατητής, προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις τους.