ΠΑΤΡΑ: Η Πολιτικός Μηχανικός Εύα Αθανασοπούλου υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Πέτρου Ψωμά “σπιράλ” θα είναι η Πολιτικός μηχανικός, Δρ. Πολεοδόμος – Χωροτάκτης, Business Coach και συγγραφέας Εύα Αθανασοπούλου.

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πάτρα, στη συνοικία των Υψηλών Αλωνίων, αλλά σήμερα η καρδιά μου χτυπά στις νότιες συνοικίες (Ψαροφάι) όπου ζω. Πιστεύω στα μεγάλα που κατακτιούνται όταν οι άνθρωποι συνεργάζονται δημιουργικά κάτω από κοινούς στόχους και οράματα, πιστεύω στην ανεξάρτητη και ακομμάτιστη Τοπική Αυτοδιοίκηση, που όχι μόνο διεκδικεί αλλά ξέρει και να συνεργάζεται, όχι μόνο αντιστέκεται αλλά μπορεί και να αντιπροτείνει. Η Πάτρα υπολείπεται σήμερα σύγχρονων παροχών και υποδομών, η επισκεψιμότητά της περιορίζεται ημερολογιακά στην περίοδο των Απόκρεων και της θρησκευτικής Εορτής του Αγ. Ανδρέα. Τα τελευταία χρόνια η Πάτρα εξελίσσεται με ρυθμούς που την προσπερνούν. Οι σημερινές δύσκολες συνθήκες προϋποθέτουν συνεργατική αντίληψη, διαφάνεια και τεκμηριωμένες απόψεις απαιτώντας την παρουσία και τη συμμετοχή του πολίτη στις λύσεις των προβλημάτων. O οπισθοδρομισμός και η μοιρολατρία επαρκούν μόνο για εσωτερική κατανάλωση και ακυρώνουν το μεγαλείο δημιουργίας που έχει ο καθένας μας μέσα του» αναφέρει με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της.

«Με τον Πέτρο Ψωμά συνταξιδέψαμε μαζί τρία χρόνια στο πλαίσιο της κοινής μας πρωτοβουλίας “Πατρινοί συγγραφείς ταξιδεύουν”, μοιραστήκαμε απόψεις και αντιλήψεις, και αγάπησα την  ειλικρίνεια, τη μεθοδικότητα και τον αισιόδοξο χαρακτήρα του» τονίζει και καταλήγει: «Έτσι, όταν μού πρότεινε να συμμετέχω στην ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση “σπιράλ”, ένιωσα ότι ήρθε η ώρα να μοιραστώ  την τεχνογνωσία, την εμπειρία και τις ιδέες μου συμβάλλοντας ενεργά σε μια διαφορετική προοπτική για την πόλη μου».

Η Ευανθία (Εύα) Αθανασοπούλου του Κλεομένη είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών (1989) με Διδακτορικό Δίπλωμα  (Dr-Ing) στην Πολεοδομία – Χωροταξία – Περιβάλλον στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (1996). Διετέλεσε στέλεχος Αναπτυξιακών και Διαχειριστικών Φορέων (1998-2002), Διευθύντρια του Κέντρου Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδος (2003-2009) και Δ/νουσα Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Πάτρας Α.Ε. (2013-2014). Έχει διδάξει χωρικό και περιβαλλοντικό σχεδιασμό σε Πανεπιστήμια της Ελλάδος (Πανεπιστήμιο Πατρών, Θεσσαλίας, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος) και του Εξωτερικού (Πανεπιστήμιο Αννόβερου και Ντάρμστατ) και έχει δημοσιεύσει / παρουσιάσει εργασίες της σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Έχει εξειδικευτεί στο Business & Career Coaching από το Kingstown College/ Positivity Coaching  (2014), και υπήρξε εξωτερικός συνεργάτης του ΙΜΕΓΣΕΒΕΕ (Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος) καθώς και της ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρία Διαχείρισης Επιχειρήσεων) έχοντας αναλάβει συμβουλευτική υποστήριξη σε πάνω από 300 επιχειρηματίες. Μιλά Αγγλικά και Γερμανικά. Διετέλεσε μέλος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Τμήμα Δυτικής Ελλάδος (2001-03 και 2006-09) και του ΔΣ του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ν. Αχαΐας (2010-12) καθώς και μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Πολεοδομικού και Χωροταξικού Σχεδιασμού του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος και Επιμελήτρια αυτής για πάνω από δέκα χρόνια έως και σήμερα. Διετέλεσε, επίσης, μέλος και Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών (2009-13). Έχει συγγράψει τρία λογοτεχνικά βιβλία «Μέλαν σώμα, λευκό. 1981-2011, 30 χρόνια μετά την νίκη» από τις  Εκδόσεις Διαπολιτισμός (2011), «Μνήμη και Σκιές. Οι χαμένοι δρόμοι της Σμύρνης» (2013) και «Σε δυο βάρκες» (2015) από τις Εκδόσεις «Πικραμένος». Διατηρεί τεχνικό γραφείο αρχιτεκτονικών και περιβαλλοντικών μελετών, και κατασκευών κτιριακών έργων μαζί με τον σύζυγό της Μηχανικό Πιτ βαν Άλλεν και έχουν δύο παιδιά τον Φίλιππο 17 και την Μελίνα 15 ετών. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε Δημοτικές εκλογές.