Ντοκουμέντο: Άνοιξαν οι λογαριασμοί Πετσίτη-Αρτεμίου στην Κύπρο


Έγγραφο-ντοκουμέντο αποδεικνύει ότι οι κυπριακές αρχές έχουν ήδη προχωρήσει στο άνοιγμα των λογαριασμών του Μανώλη Πετσίτη, του ανθρώπου που έγινε γνωστός ως ο κουβαλητής της τσάντας του Νίκου Παππά -σύμφωνα με την έκφραση που χρησιμοποίησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η επισημοποίηση της έρευνας στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Μανώλη Πετσίτη επιβεβαιώνει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της Κυριακής.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα newsbomb, οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν ξεκινήσει να ερευνούν τις δραστηριότητες του Μανώλη Πετσίτη στην Κύπρο και ειδικά τις σχέσεις του με τους περίφημους δικηγόρους των offshore του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Άρτεμη Αρτεμίου, Λάμπρο Πιερή και Σωτηράκη Παναγιώτου.

PETSITHS12312

Οι έρευνες για τον Μανώλη Πετσίτη διεξάγονται από τη Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) της Κύπρου, της οποίας ηγείται η εισαγγελέας Εύα Ρωσσίδου-Παπακυριακού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΜΟΚΑΣ -πρόκειται για την κυπριακή υπηρεσία για το ξέπλυμα, αντίστοχη της ελληνικής Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, με συστηματική εργασία, έχει τους τελευταίους δύο μήνες εντοπίσει τα φυσικά πρόσωπα, αλλά και τις εταιρείες με τις οποίες εμπλέκεται ο Μανώλης Πετσίτης στην Κύπρο, καθώς και τους πραγματικούς δικαιούχους των εταιρειών αυτών, που τα τελευταία χρόνια τροφοδοτούν συστηματικά με δεκάδες χιλιάδες ευρώ τόσο τους προσωπικούς λογαριασμούς του Πετσίτη, όσο και τους λογαριασμούς της εταιρείας του Boss Athens Single Member PC.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται από το newsbomb, στη βάση της έρευνας της ΜΟΚΑΣ, της εισαγγελέως Εύας Ρωσσίδου-Παπακυριακού και της συνεργάτιδας της Μαρίας Κυρμίζη, μπόρεσε να καταγραφεί το πώς συγκεκριμένες εταιρείες τις οποίες διαχειρίζονται οι Παναγιώτου, Πιερής και Αρτεμίου «έκρυβαν» σε offshore χρήματα προερχόμενα από τη λιπασματοβιομηχανία ELFE, αλλά και να αποκαλυφθούν οι οικονομικές σχέσεις Πετσίτη με άλλους επιχειρηματίες.

Πολιτικός «σεισμός» για την υπόθεση Πετσίτη

Πολιτικό σεισμό με επίκεντρο την Ηρώδου Αττικού έχει προκαλέσει το «Πετσίτης gate», μία υπόθεση που αφήνει εκτεθειμένη την κυβέρνηση, προκαλώντας αλλεπάλληλους μετασεισμούς από τη συνέχεια των αποκαλύψεων για τις ημέρες και τα έργα του άλλοτε κολλητού της παρέας του Μαξίμου. Από το πρωθυπουργικό γραφείο επιχειρούν να υποβαθμίσουν το θέμα που άνοιξε από την αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος για τα μεγάλα χρηματικά ποσά που βρέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό που διατηρεί ο «μυστικός σύμβουλος» του Μεγάρου Μαξίμου, Μανώλης Πετσίτης στην Αθήνα. Τα χρήματα δεν δικαιολογούνται, καθώς κατά την έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, δεν βρέθηκαν στοιχεία που να αποδεικνύουν υπηρεσίες του κ. Πετσίτη προς τις εταιρείες- τροφοδότες.

Η αμηχανία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ πολλαπλασιάζει τα ερωτήματα για τη σχέση του κ.Πετσίτη με την κυβέρνηση και τους κ. Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό κ. Νίκο Παππά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος προσπάθησε να ανατρέψει την πραγματικότητα, ισχυριζόμενος ότι ο Μανώλης Πετσίτης σχετίστηκε με επιχειρήσεις με τις οποίες η κυβέρνηση… συγκρούστηκε ανοιχτά. Κατά πόσο συγκρούστηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με εταιρείες όπως οι Forthnet-Nova, ELFE-Λαυρεντιάδης ή άλλες συμφερόντων του Δημήτρη Κοντομηνά είναι ένα ερώτημα που παραμένει αναπάντητο.

Η υπόθεση Πετσίτη προκαλεί και εσωκομματικές αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως φάνηκε από τη δημόσια τοποθέτηση του βουλευτή Τρικάλων Σάκη Παπαδόπουλου. Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι πρέπει να δοθούν εξηγήσεις «από εκείνους που τον είχαν στενό φίλο μέχρι τώρα», αδειάζοντας ευσχήμως τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά. Βαρύτατους υπαινιγμούς για το Πετσίτης gate άφησε η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου που υπογράμμισε ότι «ο πλουτισμός Πετσίτη είναι πλουτισμός σχετιζόμενος με Παππά και Τσίπρα».

Η νέα  μεγάλη ζωή  του Μανόλο  στην Κύπρο

ΝΔ: Τι συνδέει τους κυρίους Πετσίτη, Παππά και Αρτεμίου;

Η Νέα Δημοκρατία έθεσε προς τους κ. Τσίπρα και Παππά μέσω της Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος κ. Σοφίας Ζαχαράκη, τρία ερωτήματα, τα οποία παραμένουν αναπάντητα:

«Με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο κ. Πετσίτης στο Μαξίμου και πώς βρέθηκε να έχει στους λογαριασμούς του παράνομα ποσά;

Ποιες σκοτεινές διαδρομές συνδέουν τους κ. Πετσίτη, Παππά και Αρτεμίου που έστελνε τα χρήματα από την Κύπρο;

Για ποιο λόγο ξηλώθηκε ο δημόσιος λειτουργός που διερευνούσε το σκάνδαλο Λαυρεντιάδη-ΔΕΠΑ;»

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία αξιώνει από την επικεφαλής της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες εσαγγελέα Άννα Ζαΐρη να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για τα σκάνδαλα που αφορούν το τρίγωνο Πετσίτη- Λαυρεντιάδη- Αρτεμίου.

manolo2

Σφίγγει ο κλοιός για τον Πετσίτη: Από το 2018 ζητήθηκε το άνοιγμα λογαριασμών

Εδώ και ένα χρόνο κοντά έχει διαβιβάσει η Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες αιτήματα στις Κυπριακές και άλλες Τράπεζες του εξωτερικού για άνοιγμα των λογαριασμών των εμπλεκομένων προσώπων (φυσικών και νομικών προσώπων, καθώς και συγγενών τους) στην υπόθεση της Δημόσιας Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ), μεταξύ των οποίων είναι και ο Μανώλης Πετσίτης, κολλητός και συμμαθητής του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά.

Παράλληλα, η Αρχή έχει ήδη στείλει, ερωτήματα προς αντίστοιχες αρχές του εξωτερικού για τη διερεύνηση των περιουσιακών στοιχείων όλων των εμπλεκομένων φυσικών και νομικών προσώπων στην υπόθεση της ΔΕΦΑ.

Κεντρικά πρόσωπα σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) Θεόδωρος Κιτσάκος και φυσικά ο Μανώλης Πετσίτης.

Να σημειωθεί ότι το όνομα του «Μανόλο» ή του Μανώλη Πετσίτη ήταν στο στόχαστρο της εισαγγελικών ερευνών πριν ακόμη γίνουν γνωστές οι σχέσεις του με το Μέγαρο Μαξίμου και τον κ. Παππά.

Εταιρείες δορυφόροι

Να σημειωθεί ότι τα εμπλεκόμενα πρόσωπα σε αυτή την υπόθεση στην προσπάθεια να εξαφανίσουν τα ίχνη τους χρησιμοποίησαν μεγάλο αριθμό πολυπρόσωπων και μη εταιρειών τις οποίες αποκαλούν «εταιρείες δορυφόρους». Δηλαδή εταιρειών που άλλες έχουν πολλούς μετόχους και άλλες μικρό αριθμό ή άλλες είναι μονοπρόσωπες και οι οποίες δραστηριοποιήθηκαν δορυφορικά με τη ΔΕΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες στις «εταιρείες δορυφόρους» έχουν πέσει πάνω στο όνομα του Μανώλη Πετσίτη και αναζητούν, τόσο το ρόλο του όσο και την πιθανή διακίνηση μαύρου χρήματος.

Πάντως, οι απαντήσεις των Τραπεζών του εξωτερικού που θα σταλούν στην Αρχή θα διαβιβαστούν αμέσως στις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές, καθώς υπάρχουν ήδη ανοιχτές δικογραφίες για την υπόθεση της ΔΕΠΑ και μάλιστα ερευνώνται αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

manolo02
Αν και η ανάρτηση της Βίκυς Καρνέζη αναφέρει ότι το ζεύγος διασκεδάζει στο Λονδίνο, το καφέ-μπαρ όπου ποζάρουν βρίσκεται στην Κύπρο

Ανακοίνωση της Αρχής για το Ξέπλυμα

Η Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, επικεφαλής της οποίας είναι η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Άννα Ζαΐρη, σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η Αρχή «διέπεται από μυστικότητα των ερευνών της, η οποία τους τελευταίους μήνες φαίνεται να έχειπαραβιαστεί. Οι υπαίτιοι των διαρροών ερευνώνται αρμόδια» και προσθέτει:

«Οι διαρροές έχουν στόχο να εξαναγκάσουν την Αρχή σε αποκαλύψεις, που ασφαλώς θα βλάψουν τις συνεχιζόμενες έρευνες».

Παράλληλα, η Αρχή αναφέρει ότι όπως έχει τονίσει και στο παρελθόν, «οσάκις εντοπίζονται περιουσιακά στοιχεία προσώπων που εμπλέκονται στο έγκλημα, δεσμεύονται άμεσα και χωρίς εξαίρεση ενημερώνονται σχετικά οι αρμόδιες ανακριτικές αρχές».

Ως προς την υπόθεση της ΔΕΠΑ η Αρχή σημειώνει ότι «οι πληροφορίες που διέρρευσαν είναι διαστρεβλωμένες, δεδομένου ότι η έρευνα συνεχίζεται, ενώ εστάλη προ μηνών ενημέρωση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με όσα στοιχεία είχαν τότε συλλεγεί».

Εφόσον υπάρξουν νέα στοιχεία, συνεχίζει η Αρχή, αυτά «θα προβεί και πάλι άμεσα στις νόμιμες ενέργειές της και εφόσον εντοπισθούν ύποπτα χρήματα στους λογαριασμούς των ελεγχομένων θα δεσμευθούν».

Τέλος, καταλήγει η Αρχή, τονίζουμε, ότι «οι πληροφορίες εξωθεσμικής προέλευσης συνήθως είναι κακόβουλες και διαστρεβλωμένες επιδιώκοντας να πλήξουν την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της Αρχής»

Ανοικτές δικογραφίες

Όπως είναι γνωστό το ρόλο Μανώλη Πετσίτη στην υπόθεση των ELFE έχουν καταγράψει δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία μάλιστα προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, αλλά και της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Αναλυτικότερα, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελος Ιωαννίδης, είχε δώσει εντολή για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις και ποιες. Παράλληλα, ο κ. Ιωαννίδης διαβίβασε τα επίμαχα δημοσιεύματα στην ανάκριση ώστε να συσχετιστούν στις δυο παρεμφερείς έρευνες που είναι ανοικτές, που είναι:

Η πρώτη αφορά στην υπόθεση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ Θεόδωρου Κιτσάκου, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί δίωξη για τα χρέη του Ομίλου Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ.

Κιτσάκος: Ο Πετσίτης ήταν «απεσταλμένος της κυβέρνησης»

Υπενθυμίζεται ότι ο Θεόδωρος Κιτσάκος σε δήλωσή του είχε υποστηρίξει ότι ο Μανώλης Πετσίτης πήγαινε στο γραφείο του ως απεσταλμένος της κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικά ο είχε αναφέρει: «Απ’ ό,τι είχα ακούσει ο Μανώλης Πετσίτης επισκεπτόταν τη ΔΕΠΑ και τη διοίκηση του Σπύρου Παλαιογιάννη. Δεχόμουν στο γραφείο μου στη ΔΕΠΑ επισκέψεις υπηρεσιακού χαρακτήρα από τον κ. Πετσίτη, ο οποίος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου».

Η δεύτερη έρευνα αφορά στην υπόθεση με τα χρέη της ELFE προς τη ΔΕΠΑ. Για την υπόθεση αυτή έχει ασκηθεί δίωξη μετά από μήνυση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου κατά του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και κατά 11 ακόμη προσώπων για απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, καθώς και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την απάτη σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, οι καταναλώσεις αερίου της ELFE από τη ΔΕΠΑ καλύπτονταν τα τελευταία δύο χρόνια αποκλειστικά με μεταχρονολογημένες επιταγές διαφόρων επιχειρήσεων, πολλές από τις οποίες ήταν συνδεδεμένες με την ELFE, με αποτέλεσμα το χρέος να διογκώνεται χωρίς όμως να υπάρχει προοπτική είσπραξής τους.

Μάλιστα, τα χρέη είχαν αυξηθεί κατά 8 εκατ. ευρώ, καθώς η ELFE είχε πετύχει προσωρινή δικαστική προστασία.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η λιπασματοβιομηχανία κέρδιζε χρόνο αμφισβητώντας στα δικαστήρια την απόφαση της γενικής συνέλευση της ΔΕΠΑ με την οποία είχε οριστεί πως η ΕLFE θα συνέχιζε να λαμβάνει αέριο υπό την προϋπόθεση της προεξόφλησης κάθε προμήθειας με την κατάθεση μετρητών και επιταγών πελατών που δεν θα είναι συνδεδεμένες με την εταιρεία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

manolo1
Σε μια πολυτελή κατοικία άνω των 200 τ.μ., πάντα με πισίνα (όπως και στη Βαρυμπόμπη), στην παραθαλάσσια περιοχή Περβόλια της Λάρνακας, ζει σήμερα «κρυμμένος» από τις ενοχλητικές Αρχές ο κολλητός του κ. Νίκου Παππά

 

 

manolo4
Στη διακίνηση χρηματικών ποσών φέρεται να εμπλέκεται και η δικηγορική εταιρεία Αρτεμίου (εδώ ο δικηγόρος με τον Νίκο Παππά στο ταξίδι στη Βενεζουέλα)

 

Ανέμελος  και ακομπλεξάριστος  ποζάρει ημίγυμνος  στον φακό

 

manolo9
manolo8
manolo7
Διασκεδάζοντας στην Κύπρο με φιλάθλους του Παναθηναϊκού

 

manolo6
Οπως και στην περίπτωσητης βίλας στη Βαρυμπόμπη, το ενοίκιο της πολυτελούς κατοικίας στην Κύπρο δεν πληρώνεται από τον ίδιο, αλλά τον διευκολύνει ο δικηγόρος που μεσολάβησε να βρεθεί το σπίτι

 

manolo5
Με την τωρινή του σύντροφο Βίκυ Καρνέζη, σε φωτογραφία που η ίδια ανέβασε στο Instagram