Μπροστά στις ανάγκες του λαού

Η διαχείριση των απορριμμάτων , που έχει ταλαιπωρήσει τον λαό της Αιγιάλειας με κίνδυνο για την υγεία του, την ρύπανση του περιβάλλοντος και με τα χαράτσια που τον έχουν φορτώσει οι Δημοτικές Αρχές, αποτελεί κριτήριο ψήφου για τις επόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι  της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μερικοί παλαίμαχοι «αυτοδιοικητικοί»  προσφάτως μεταγραφέντες προς ΣΥΡΙΖΑ , που ψήφισαν και εφάρμοσαν με συνέπεια την ρυπογόνο και φοροεισπρακτική πολιτική των Κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης , σήμερα με τη γνωστή στολή παραλλαγής «του ανεξάρτητου» ως ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ-Γούτος , ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ- Ψυχράμη) ,  ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΤΩΡΑ- Καλογερόπουλος προσποιούνται ότι δεν ξέρουν τίποτα για το θέμα και αυτοπροτείνονται ως μέλλοντες σωτήρες…

Προσπαθούν με όξυνση των επικοινωνιακών- λεκτικών τους αντιπαραθέσεων να αποποιηθούν των ευθυνών τους , θέλοντας παράλληλα να κρύψουν τη συμφωνία τους στα κύρια και βασικά  :

  • Την στήριξη της εμπορευματοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων και την προώθηση της ιδιωτικοποίησης της σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων
  • Η σιγή που τηρούν σχετικά με τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη και στο ποιός θα κληθεί να πληρώσει την όποια εκτέλεση έργων και την χρήση τους στη συνέχεια, δεν είναι τυχαία. Σηματοδοτεί τη συνέχιση και κλιμάκωση της φορομπηχτικής τους πολιτικής όπως έκαναν χρόνια τώρα από θέσεις Διοίκησης του Δήμου.
  • Ο θαυμασμός που εκφράζουν για τα εθελοντικά τρίωρα των ΚΟΙΝ.ΣΕΠ δηλαδή της απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας αποτελούν τις ξεκάθαρες θέσεις τους ότι ο σχεδιασμός τους στηρίζεται στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στην εξαθλίωση των εργαζομένων στον τομέα , παράλληλα με την φοροεισπρακτική τους πολιτική για το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων.

Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί τομέα «χρυσάφι» για τα επιχειρηματικά κέρδη. Γι αυτό υπάρχει ανάλογος σχεδιασμός από Κυβέρνηση-αστικό κράτος- ΕΕ και Δημοτικές Αρχές που στηρίζουν μια ανάπτυξη όπου πρωτεύουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των λαϊκών αναγκών.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ καλεί το λαό της Αιγιάλειας να μην πέσει στις παγίδες της παραπλάνησης. Ν αξιοποιήσει την πείρα του . Να προτάξει τις δικές του σύγχρονες ανάγκες. Να παλέψει για ανάπτυξη προς όφελος του λαού και όχι των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Υπάρχει λύση με την οργάνωση της πάλης του και δυνατή ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με υποψήφια Δήμαρχο την Αγγελική Κουρή . Με δυνατό ΚΚΕ παντού. Να διεκδικήσει :

  • ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ από Δήμο, Περιφέρεια και Κυβέρνηση για την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος που είναι υπεύθυνοι να μην βρεθεί ο λαός αντιμέτωπος με διάσπαρτα και ογκώδη απορρίμματα στις γειτονιές και στα χωριά όπως συνέβη πρόσφατα.
  • Ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με ευθύνη Κυβέρνησης, Περιφέρειας και Δήμου με βάση τις λαϊκές ανάγκες, χωρίς ιδιωτικοποίηση έργων και υπηρεσιών.
  • Να δρομολογηθεί το οριστικό κλείσιμο του επικίνδυνου ΧΥΤΑ Αιγείρας και να γίνει σταδιακή, ασφαλής περιβαλλοντική αποκατάστασή της περιοχής, που έχει βλαφθεί από τα στραγγίσματα και άλλες επιπτώσεις. Ν απορριφθεί η Παπανικολού ως θέση για ΧΥΤΥ λόγω των υπόγειων υδάτων.
  • Να δοθεί προτεραιότητα στον εκσυγχρονισμό με κεντρικούς δημόσιους πόρους του εξοπλισμού αποκομιδής, βάρος στην ανακύκλωση με διαλογή στη πηγή και κομποστοποίηση.
  • Μείωση των ανταποδοτικών τελών και κατάργηση τους για τους κατοίκους της Αιγείρας
  • Να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δράση στον τομέα.
  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους με δικαιώματα, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας –ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

 

  • Αγγελική Κουρή (Υποψήφια Δήμαρχος Αιγιαλέιας)