(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Ολοκληρώθηκε αναδρομική έκθεση με έργα του γλύπτη Διονύση Γερολυμάτου

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών, η αναδρομική έκθεση με τα έργα του γλύπτη Διονύση Γερολυμάτου, που φιλοξένησε ο  Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Η παρουσίαση έργων γλυπτικής στη Δημοτική Πινακοθήκη, προσέλκυσε το ενδιαφέρον εκατοντάδων φίλων της τέχνης από την πόλη μας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Την έκθεση επισκέφθηκαν μαθητές  της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και πολλοί φοιτητές  του Πανεπιστημίου Πατρών, σε συνέχεια της γόνιμης συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με τους επίσημους φορείς της εκπαίδευσης και της σταθερής ενημέρωσης για τις εικαστικές δράσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Επίσης την έκθεση επισκέφθηκαν σχολεία από την ευρύτερη περιφέρεια όπως  το 13ο Λύκειο Λεχαινών καθώς και το 3ο Γυμνάσιο από τους Άγιους Αναργύρους Αθηνών.Οργανωμένες επισκέψεις πραγματοποίησαν μέλη του  ΚΔΑΠ ΜΕΑ – ΚΟΜΑΙΘΩ – του Δήμου Πατρέων  και οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας .

Η ιδιαιτερότητα της παρουσίασης έργων γλυπτικής, που δεν πραγματοποιείται τόσο συχνά όσο η παρουσίαση έργων ζωγραφικής, προσέλκυσε το ενδιαφέρον ενός ευρύτερου κοινού, με διαφορετικές προσεγγίσεις. Ενδεικτικό είναι και το γεγονός, ότι σπουδαστές γραφιστικής του ΙΕΚ Βέργη ζωγράφησαν τα γλυπτά, ενώ μαθητές του 3ου Λυκείου Πατρών ενδιαφέρθηκαν για την φωτογράφιση των έργων.

Παράλληλα, σπουδαστές της ανώτερης επαγγελματικής σχολής χορού Dansarte, με αφορμή το έργο «πρόβα μπαλέτου», ενδιαφέρθηκαν για την εικαστική απόδοση της κίνησης, μέσω των σχεδίων μελέτης και των γλυπτών του καλλιτέχνη.

 

Οι προγραμματισμένες συναντήσεις – ομιλίες με το φιλότεχνο κοινό της πόλης από τον ιστορικό, επιμελητή της έκθεσης  κ. Γρηγόρη Αναγνώστου, ενίσχυσαν την δυναμική της έκθεσης και το ενδιαφέρον των πολιτών, καθιστώντας τις πολύτιμα μαθήματα ιστορίας της τέχνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την έκθεση επισκέφθηκαν με αφορμή την φιλοξενία τους στο Πατρινό Καρναβάλι, τα μέλη του  Κινέζικου θίασου Flying Dragons and Dancing Lions Team of Cuigezhuang Township.Πάτρα:Ολοκληρώθηκε η έκθεση του γλύπτη Δ.Γερολυμάτου (Φωτο)

Η παρουσία της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων και του Κουαρτέτου Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών στα εγκαίνια και στην τελευταία ανοικτή ξενάγηση αντίστοιχα δημιούργησαν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στο χώρο.

Η έκθεση ήταν παραγωγή του τμήματος  Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Δημοτική Πινακοθήκη του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, μετά από εισήγηση της  καλλιτεχνικής επιτροπής της Δημοτικής Πινακοθήκης, η οποία εντάσσεται στην ενότητα των αναδρομικών τιμητικών εκθέσεων δημιουργών, που γεννήθηκαν στην πόλη μας και μέσω των οποίων γνωστοποιείται το έργο τους καθώς και η συμβολή τους στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.

 

 

Δημοτική Πινακοθήκη: Μαιζώνος 110. (ισόγεια αίθουσα Βιβλιοθήκης)

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο: 10.00π.μ -3.00μ.μ

Τρίτη και Παρασκευή : 6.00μ.μ-9.00μ.μ

Κυριακή & Δευτέρα: κλειστά

www.patrasculture.gr

facebook.com/patrasgallery