(Βίντεο)-«Ζητούσα να με αφήσουν να πεθάνω»: Η τελευταία βαριά εγκαυματίας από το Μάτι συγκλονίζει με τον γολγοθά της

Εξιτήριο μετά από 8 μήνες πήρε από το νοσοκομείο η Πηνελόπη Κωνσταντάκη, η τελευταία από τους μεγαλο-εγκαυματίες της τραγωδίας στο Μάτι.

Η κυρία Κωνσταντάκη έδωσε σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή κόντρα σε όσους δεν το πίστευαν.

«Εχω έναν μεγάλο θυμό μέσα μου», είπε η κυρία Κωνσταντάκη στο Open. «Εκανα 4 ή 5 χειρουργεία όπου είχα πολλούς πόνους. Ηταν φοβερό, δεν μπορεί να φανταστεί κανείς. Επεφταν τα κουκουνάρια στους ώμους και στα πόδια μου γιατί φορούσα βερμούδα και αμάνικο και μου έχουν καταστρέψει τα χέρια και τα πόδια. Πήγα στην εντατική στο Θριάσιο. Στο Θριάσιο πέρασα πολύ δύσκολες στιγμές, με περίμεναν από μέρα σε μέρα», συμπλήρωσε, δείχνοντας τα εγκαύματα από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, στο κορμί της και μεταδίδοντας το μήνυμα πως «ο άνθρωπος πρέπει να ελπίζει και να προσπαθεί, να μην εγκαταλείπει. Μου είπαν οι γιατροί ότι κατέρριψα κάθε ιατρικό δεδομένο».

«Είπα στον αδερφό μου, να με αφήσουν να πεθάνω, όμως ήθελε να μου δώσει κι άλλη ευκαιρία κι έζησα. Εμεινα 8 μήνες στο νοσοκομείο, τους 6 σε καταστολή στην εντατική», προσθέτει.

Συγγενής της αναφέρει: «Μας έλεγαν “πηγαίνετε στη Ραφήνα να βρείτε τάφο”. Την είχαν τελειωμένη τη γυναίκα».

Για τις εφιαλτικές ώρες την ημέρα της φωτιάς στο Μάτι, η κυρία Κωνσταντακάκη τονίζει:

«Βγήκα στο δημόσιο δρόμο και μου είπε η Πυροσβεστική ”δεν μπορείτε να κυκλοφορείτε μόνη σας”. Εν τω μεταξύ, είδα έναν νεκρό πεσμένο δίπλα μου. Εκείνη την ώρα, περνούσε ένας γείτονας και με πήγε στη Ραφήνα, ήμουν σε κακό χάλι και με άφησε σε μια καφετέρια. Περίμενα μια ώρα, παραλίγο να λιποθυμήσω. Δεν υπήρχαν ασθενοφόρα γιατί όλα τα ασθενοφόρα είχαν πάει στο λιμάνι».