Στοκχόλμη: Διαφημιστικές πινακίδες φτιάχνουν τη διάθεση οδηγών και πεζών [βίντεο]

Προσπαθώντας να αλλάξουν τη διάθεση των κατοίκων της Στοκχόλμης, η εταιρεία μέσων σε δημόσιο χώρο Clear Channel και το στούντιο ντιζάιν Affairs δημιούργησαν την «The Emotional Art Gallery».

Η οποία κάνει χρήση των σε πραγματικό χρόνο συναισθημάτων αυτών που μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να αντικαταστήσει τις διαφημίσεις με έργα τέχνης.

Διακόσιες πενήντα ψηφιακές διαφημιστικές πινακίδες (ιδιοκτησίας Clear Channel), στο μήκους 110 χιλιομέτρων δίκτυο μετρό και τρένων της πρωτεύουσας της Σουηδίας αντιπάλεψαν τα αρνητικά συναισθήματα των κατοίκων.
Ειδικός αλγόριθμος αντιδρούσε σε δεδομένα -σε πραγματικό χρόνο- τα οποία συνελέγοντο από αναζητήσεις στο Google, ειδήσεις, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πληροφορίες για την κίνηση μέσα και από/προς την πόλη για να εκτιμηθεί το κατά πόσον οι κάτοικοι της Στοκχόλμης ήταν λυπημένοι, ανήσυχοι, κουρασμένοι, στρεσαρισμένοι, ενοχλημένοι με κάτι ή φοβισμένοι.

 «The Emotional Art Gallery»

 «The Emotional Art Gallery»

Η πληροφορία χρησιμοποιείτο για να προβληθεί στις οθόνες ένα από τα έξι έργα τέχνης τα οποία εξέφραζαν το ακριβώς αντίθετο συναίσθημα: (να είναι) ευτυχισμένοι, όλο ενέργεια, ήρεμοι, ασφαλείς, με ειρηνική διάθεση, όλο αγάπη.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε κάθε έναν από έξι καλλιτέχνες -Jesper Lindborg, Andreas Wannerstedt, Ana Blizzard, Susi Sie, Maciek Janicki και το καλλιτεχνικό ντουέτο Emilie Mottet και Eric Severin- ανατέθηκε ένα συναίσθημα και ζητήθηκε να σχεδιάσει ένα ανάλογο ψηφιακό έργο τέχνης.

Εξι καλλιτέχνες δημιούργησαν εργα τεχνης αντί διαφημίσεις

Εξι καλλιτέχνες δημιούργησαν εργα τεχνης αντί διαφημίσεις 

«Η “The Emotional Art Gallery” είναι μια εμπειρία τέχνης που πυροδοτείται από το συναίσθημα, ένας μοναδικός τρόπος να εκθέτεις έργα καλλιτεχνών από όλον τον κόσμο» είπε η Antonia von Euler-Chelpin, ιδρύτρια της Young Art, μιας πλατφόρμας για ανερχόμενους καλλιτέχνες που παρείχε συμβουλές για την επιλογή των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στο πρότζεκτ.
«Φανταστείτε ότι μπαίνετε σε ένα μουσείο όπου όλη η έκθεση είναι συντονισμένη σε πραγματικό χρόνο για να σας κάνει να αισθανθείτε καλά» τόνισε.

 

 

 

 

 

Πηγή:iefimerida.gr