ΠΑΤΡΑ: O Παναγιώτης Βαφέας υποψήφιος στο “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά

«Στις φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές είμαι παρών για ζήσω το ταξίδι αυτό, να ανταλλάξω απόψεις με σκεπτόμενους ανθρώπους, να συνεργαστώ με την ομάδα μου και τις άλλες παρατάξεις, για να βοηθήσω με την αυτοδιοικητική μου εμπειρία την Πάτρα και τους συμπολίτες μου. Συμμετέχω πρωτίστως για να επικοινωνήσω με τους Πατρινούς. Το “σπιράλ” είναι μια ομαδική προσπάθεια με πολλές καινοτομίες, κυρίως νέους ανθρώπους που αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα κοινά και μάλιστα μακριά από χρωματικές αποχρώσεις» τονίζει ο οικονομολόγος Παναγιώτης Βαφέας, ο οποίος θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Πέτρου Ψωμά “σπιράλ”.
«Συμμετέχω σε μια προσπάθεια που στόχο έχει να προτείνει εφικτές λύσεις, που θέλει τη συνεργασία όλων και κυρίως θέτει ως προτεραιότητα την εξέλιξη της πόλης, η οποία είναι συλλογική υπόθεση» προσθέτει, εξηγώντας πως επιθυμεί «μια πόλη ανθρώπινη και σύγχρονη, όπου τόσο η γενιά μου αλλά κυρίως τα παιδιά μου να θελήσουν να παραμείνουν για να δημιουργήσουν απολαμβάνοντας μια ποιοτική ζωή. Θέλω ένα δημοτικό συμβούλιο που να λειτουργεί μακριά από κομματικές υποδείξεις και να στηρίζει τις θετικές εισηγήσεις. Θέλω μια Πάτρα όπου τα αυτονόητα (ελεύθερα πεζοδρόμια, κυκλοφοριακή παιδεία, οικολογική συνείδηση, κ.λπ.) θα γίνονται από άποψη, χωρίς να επιβάλλονται. Προσωπικά, μέσα από την εμπειρία μου στην αυτοδιοίκηση (οικονομία, πολιτισμό, καρναβάλι), την επιστημονική μου κατάρτιση και την επαγγελματική μου σταδιοδρομία, θέλω και μπορώ να δώσω ιδέες αλλά κυρίως να κάνω πράξη μέσα σε μια δυνατή ομάδα όσα χρειάζονται για να πετύχουμε τους στόχους της πόλης».
Ο Παναγιώτης Βαφέας του Θεοδώρου, γεννήθηκε στη Λάρισα, αλλά μεγάλωσε στην Πάτρα. Έχει την τύχη της πολυπολιτισμικής καταγωγής, από Μικρά Ασία (Βούρλα), Νάξο, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Μεσσηνιακή Μάνη για την οποία είναι υπερήφανος. Έχει αποκτήσει δύο εξαιρετικά αγόρια (τον Θοδωρή και τον Κωνσταντίνο) με τη σύζυγό του την Μαριάνθη που τον στηρίζει στις επιλογές του, κρατώντας μια “ζωντανή” οικογένεια. Σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων και είναι αισίως 25 χρόνια στο οικονομικό γίγνεσθαι της πόλης τόσο μέσα από επιχειρήσεις όπου εργάστηκε, όσο και μέσα από τις προσωπικές του επιχειρήσεις την V-Group (συμβουλευτική και παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης) και το Patras Clue (υπηρεσίες ψυχαγωγίας). Μεγάλη του αγάπη είναι η εκπαίδευση σε θέματα Επικοινωνίας, Ενδυνάμωση Ομάδων, Τεχνικών Πωλήσεων και Management. Γνωρίζοντας τρεις ξένες γλώσσες μπόρεσε να επικοινωνήσει άμεσα με άλλους λαούς και να αποκτήσει εφόδια μέσα από την επιχειρηματική ενασχόλησή του με χώρες της Ε.Ε. Έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας (2012-2014), Αντιπρόεδρος στον Καρναβαλικό Οργανισμό (2013-2014), ενώ σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού. Η οικονομική εξυγίανση του Δήμου, η αξιοποίηση της περιουσίας του, η εκκίνηση τακτοποίησης των οικονομικών του Καρναβαλικού Οργανισμού και η εποικοδομητική αντιπολίτευση στον Πολιτιστικό Οργανισμό είναι η αυτοδιοικητική του “περιουσία” που θέτει στη διάθεση της πόλης του. Ο πατέρας του που η μνήμη του πάντα τον συντροφεύει συνήθιζε να του λέει “να ζήσει τη στιγμή” και η μητέρα του που είναι συνέχεια δίπλα του αναφέρει ότι “για όλα υπάρχουν λύσεις”, ενώ τέλος ο αδερφός του ο Γιάννης ότι “η ζωή είναι γεμάτη από μικρές στιγμές που οφείλουμε να απολαμβάνουμε ως μοναδικές”. Μικρές φράσεις με ιδιαίτερο νόημα…