ΠΑΤΡΑ: Κινητοποίηση των εργαζομένων, σήμερα – Για τη δίκη του Κ. Πελετίδη

 

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής, των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας της πόλης μας, στη συγκέντρωση που διοργανώνεται στα Δικαστήρια της Πάτρας αυτή τη Δευτέρα 1η Απρίλη 9 το πρωί, απευθύνουν με αποφάσεις τους, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και Σωματεία Εργαζομένων.
Συγκεκριμένα:

 

Η Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας στο ψήφισμά της αναφέρει: «Καταγγέλλουμε τους διάφορους μηχανισμούς και υπηρεσίες του κράτους που στέλνουν για μια ακόμη φορά τη Δημοτική Αρχή στα Δικαστήρια γιατί διέπραξε ένα «κατ’ εξακολούθηση έγκλημα της μεταβολής του χώρου», όπως λένε. Το «έγκλημα» ήταν ότι μετέτρεψε ένα σκουπιδότοπο στη Νότια πλευρά της Πάτρας σε όαση πρασίνου περιπάτου, αθλητισμού και πολιτισμού. «Παρανόμησε» γιατί διαμόρφωσε, χωρίς κανένα κόστος για το λαό της Πάτρας, ένα μεγάλο πάρκο που αποτελεί πραγματικό στολίδι για την πόλη μας, με παιδική χαρά, ποδηλατόδρομο, όργανα γυμναστικής, που καθημερινά επισκέπτονται χιλιάδες εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους.
Καλούμε πλατιά την εργατική τάξη της πόλης μας, τα σωματεία να υπερασπιστούν τη δημιουργία και ύπαρξη του Νότιου Πάρκου, να σταθούν στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής που όχι απλά δεν «παρανόμησε», αλλά έκανε το σωστό, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα και τις ανάγκες του Πατραϊκού λαού και των εργαζομένων.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία της πόλης μας, να στηρίξουν έμπρακτα και να υπερασπιστούν με την μαζική, αγωνιστική παρουσία τους στα δικαστήρια την 1η Απρίλη, το δικαίωμά τους στην ξεκούραση και αναψυχή σε χώρους πρασίνου και πάρκα.
Όλοι και όλες την Δευτέρα 1η Απρίλη, 9:00 π.μ. έξω από τα δικαστήρια.
Το Νότιο Πάρκο ανήκει στον πατραϊκό λαό».

 

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Την Δευτέρα 1η Απρίλη ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης δικάζεται για την ανάπλαση του Νότιου Πάρκου.
Κατηγορείται γιατί ένας σκουπιδότοπος μετατράπηκε σε χώρο αναψυχής και άθλησης.
Κατηγορείται γιατί έδωσε σάρκα και οστά στο όραμα της πόλης, με το χαμηλότερο δυνατόν κόστος, αξιοποιώντας το δυναμικό του Δήμου, δημιουργώντας ένα χώρο που η πόλη το είχε ανάγκη και το αγκάλιασε.
Η απόδοση του θαλάσσιου μετώπου στο Δήμο ήταν και είναι αίτημα των κατοίκων και των φορέων της πόλης, με σκοπό την αξιοποίηση της περιοχής υπέρ των αναγκών των δημοτών, μπαίνοντας σε μια λογική ανάπλασης όλης της παραλιακής ζώνης που θα διαμορφώσει το σύγχρονο πρόσωπό της.
Με ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλεί όλους τους εργαζόμενους του Δήμου να σταθούν στο πλευρό του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη και να αντισταθούν στα όποια σχέδια ιδιωτικοποίησης του θαλάσσιου μετώπου μας.
Προκηρύσσουμε στάση εργασίας από τις 8.00 έως 11.30.
Συγκέντρωση μπροστά από το Δημαρχείο, πορεία μέχρι τα δικαστήρια.
Να σταματήσει τώρα η δίωξη του αγωνιστή Δημάρχου Κώστα Πελετίδη».

 

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Οδηγών – Χειριστών του Δήμου Πατρέων αναφέρει: «Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείο μας, προκηρύσσει στάση εργασίας την Δευτέρα 1η Απριλίου, από τις 8 έως τις 11 για να συμπαρασταθούμε στον Δήμαρχο και να υπερασπιστούμε το έργο που κατασκευάσαμε. Το Νότιο Πάρκο είναι ένα έργο στο οποίο εργάστηκαν οι περισσότεροι από μας και μετατράπηκε στο στολίδι της πόλης μας. Καλούμε τους εργαζόμενους του Σωματείο να σταθούν στο πλευρό του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη και να αντισταθούμε στα όποια σχέδια ιδιωτικοποίησης του θαλάσσιου μετώπου της πόλης μας. Προκηρύσσουμε στάση εργασίας, συγκέντρωση στις 8.30 το πρωί μπροστά στο Δημαρχείο και πορεία μέχρι τα Δικαστήρια».

 

Τέλος, ο Σύλλογος Προσωπικού της ΔΕΥΑΠ στην ανακοίνωσή του τονίζει: «Την Δευτέρα 1η Απριλίου 2019 ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης δικάζεται για την ανάπλαση του Νότιου Πάρκου.
Τον κατηγορούν γιατί έδωσε πνοή σε ένα χώρο που είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο.
Αξιοποίησε την περιοχή για να μπορεί ο Πατρινός να έχει έναν όμορφο χώρο αναψυχής και άθλησης που δημιουργήθηκε με ελάχιστο κόστος από τις Υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων.
Η απόδοση του θαλάσσιου μετώπου στο Δήμο ήταν και είναι αίτημα των κατοίκων και των φορέων της πόλης, με σκοπό την αξιοποίηση της περιοχής υπέρ των αναγκών των δημοτών, μπαίνοντας σε μια λογική ανάπλασης όλης της παραλιακής ζώνης που θα διαμορφώσει το σύγχρονο πρόσωπό της.
Μόνο με αγώνες τα οράματα γίνονται πράξεις.
Με ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλούμε όλους τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ να σταθούν στο πλευρό του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη».