ΠΑΤΡΑ: «Ιστορίες Επιτυχίας» – Η εκδήλωση του Πανεπιστημίου στην έκθεση Patras IQ – Στις 12, 13 και 14 Απριλίου

Η 6η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras Innovation Quest (Patras IQ) θα πραγματοποιηθεί στις 12, 13 και 14 Απριλίου 2019, στο κτήριο Β1, του Νότιου Λιμένα Πατρών (Νέο Λιμάνι). Τη φετινή χρονιά η Patras IQ 2019 έχει προσανατολισμό τα περίπτερα που θα προέρχονται από Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Ερευνητικά Κέντρα, να εκθέτουν, κατά κύριο λόγο, ώριμες ιδέες οι οποίες μπορούν να έχουν επενδυτικό ενδιαφέρον, πλησιάζοντας περισσότερο με αυτό τον τρόπο τον στόχο της σύνδεσης των τομέων έρευνας και παραγωγής.

Συνεπώς, κάθε περίπτερο θα αντιστοιχεί και σε μια πρόταση – προϊόν που προήλθε από την ερευνητική δραστηριότητα του αντίστοιχου φορέα.

Στο πλαίσιο της Patras IQ, το Πανεπιστήμιο Πατρών προγραμματίζει εκδήλωση με θέμα: «Ιστορίες Επιτυχίας», με ομιλητές τους κ.κ. Π. Αντωνακάκη (CEO – Multiwave Technologies AG), Α. Δοξιάδη (Εταίρο Big Pi), Σ. Κόκκινο (CEO – FEAC Engineering), Κ. Μηχανετζή (CEO – Syllipsis Corporation), Β. Νάση (Αν. Καθηγητή, Drexel University και Πρόεδρο – CEO Netronix, Inc.) και Δ. Φωτιάδη (Καθηγητή Βιοϊατρικής Μηχανικής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και συνιδρυτή της PD Neurotechnology Ltd.).

Με μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο από την επιστημονική κοινότητα όσο και από τον επιχειρηματικό κόσμο, αναμένεται επίσης και η αναλυτική παρουσίαση του Β’ Κύκλου υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης ερευνητικών έργων στην Ενιαία Δράση Κρατικών Ενισχύσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ», από στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων, στους τομείς Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΥΔΕ – ΕΤΑΚ), η οποία θα πραγματοποιηθεί τη 2η ημέρα λειτουργίας της Έκθεσης, Σάββατο 13 Απριλίου 2019.

Περισσότερες πληροφορίες στο: Τμήμα Έρευνας, Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Πατρών στα τηλέφωνα 2610 99 7890 /7892 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: patrasiq@upatras.gr